Winst per aandeel Accell Group stijgt eerste halfjaar met 39%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/07/2003 08:17
Accell Group N.V. maakt bekend dat in de eerste helft van 2003 de winst per aandeel met 39% is toegenomen tot EUR 1,51 (eerste helft 2002: EUR 1,09).
Door de aanhoudende vraag van consumenten naar kwalitatief hoogwaardige fietsen met sterke merken en de goede weersomstandigheden steeg de omzet met 4% van EUR 159 miljoen naar EUR 165 miljoen. Door een goede verkoopmix en verruiming van de marges steeg de netto-winst met 41% naar EUR 5,0 miljoen (eerste helft 2002: EUR 3,6 miljoen).
Het afgelopen halfjaar is veel aandacht uitgegaan naar verbetering van de marktposities van de Accell-merken in de verschillende landen, waardoor de concurrentiepositie in West-Europa over de gehele linie is verbeterd. De begin juli aangekondigde overname van het Finse Tunturi zal die marktpositie in West-Europa verder versterken.
René Takens, bestuursvoorzitter Accell Group, over de halfjaarresultaten: “De behaalde resultaten in het afgelopen halfjaar geven veel vertrouwen voor de toekomst. Gezien de huidige economische omstandigheden kunnen wij niet anders dan tevreden zijn over onze prestaties. Daarbij is het aanpassingsvermogen aan veranderende marktomstandigheden één van onze belangrijkste krachten.
Niet alleen de winst is opnieuw aanzienlijk gestegen, maar ook onze balansverhoudingen zijn verder verbeterd, waardoor we momenteel een sterke uitgangspositie hebben voor verdere groei. De marktomstandigheden in de tweede helft van 2003 zullen naar verwachting niet veel veranderen en daarom gaan we voor het gehele jaar uit van een belangrijke groei van de winst per aandeel.”
Belangrijkste ontwikkelingen eerste helft 2003.
In heel West-Europa stonden de consumentenbestedingen onder druk. De vraag naar kwaliteitsfietsen hield echter aan. Met name in Nederland en Frankrijk kon hiervan worden geprofiteerd. De Duitse fietsmarkt blijft onder druk staan. In Duitsland heeft Accell Group zich in het eerste halfjaar vooral gericht op een aanpassing op de marktomstandigheden door verandering van de verkoopmix, waardoor het resultaat redelijk op peil is gebleven. Kostenvoordelen zijn gerealiseerd door een hogere benutting van de halverwege vorig jaar in gebruik genomen nieuwe productievestiging in Hongarije.
Tunturi
Na de overname van de activiteiten in de Benelux en Duitsland van Kronan in maart van dit jaar, is op 4 juli 2003 bekend gemaakt dat Accell Group in onderhandeling is over de overname van het Finse Tunturi. Tunturi is actief in de productie en verkoop van fietsen en fitnessapparatuur in het midden en hoge segment van de markt, is marktleider op de Finse fietsmarkt en had in 2002 een omzet van ongeveer EUR 35 miljoen. Internationaal is de onderneming vooral bekend als leverancier van hoogwaardige fitnessapparatuur, zoals fietstrainers en looptrainers. De transactie zal plaats vinden middels een overname van alle uitstaande aandelen en zal worden gefinancierd uit eigen middelen. De verwachting is dat de transactie in augustus kan worden afgerond. De overname draagt positief bij aan de winst per aandeel.
Be One
Accell Group heeft besloten een licentierecht van het mountainbike merk Be One te verlenen aan het huidige management van Be One. Be One zal hierdoor als zelfstandig fietsmerk verder gaan. Tot de overdracht van het licentierecht was Be One een onderdeel van dochteronderneming Batavus. Bij Batavus, fabrikant van moderne vrijetijdsfietsen, heeft Be One zich ontwikkeld tot een zeer specialistisch mountainbike merk. Omdat Be One vraagt om een steeds specifieker wordende marktbenadering, in een andere markt dan Batavus gewoon is, heeft Accell Group besloten het licentierecht uit handen te geven. Door hun jarenlange ervaring is het huidige management van Be One uitstekend in staat de positie van Be One in haar niche markt verder uit te bouwen. Het management heeft hiervoor een nieuwe onderneming opgericht.
Vooruitzichten.
Voor de tweede helft van het jaar gaat Accell Group uit van ongeveer gelijkblijvende marktomstandigheden. Belangrijkste aandachtspunten in de komende maanden zijn versterking van de concurrentiepositie door uitbouw van de bestaande merken, de gerichte marketing naar dealers en consumenten, een adequate kostenbeheersing en de integratie van Tunturi. Voor het hele jaar 2003 verwacht Accell Group, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een belangrijke stijging van de winst per aandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL