FINSE TUNTURI NAAR ACCELL GROUP

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/07/2003 10:36
Accell Group N.V. maakt bekend in onderhandeling te zijn over de overname van het Finse Tunturi. De verwachting is dat de transactie op korte termijn kan worden afgerond.
Tunturi is actief in de productie en verkoop van fietsen en fitnessapparatuur in het midden en hoge segment van de markt. Tunturi is de marktleider op de Finse fietsmarkt. Internationaal is de onderneming vooral bekend als leverancier van hoogwaardige fitnessapparatuur, zoals fietstrainers en looptrainers. De transactie zal plaats vinden middels een overname van alle uitstaande aandelen en zal worden gefinancierd uit eigen middelen.
Naast groei in de huidige afzetmarkten is de strategie van Accell Group er op gericht belangrijke posities te verwerven in andere Europese landen. Door de uitgebreide kennis en ervaring van Accell Group met betrekking tot de fietsproductie en verkoop kunnen in Finland belangrijke synergievoordelen worden gerealiseerd. Door de overname verwerft Accell Group tevens een belangrijke Europese positie op het gebied van fitnessapparatuur. Momenteel verkoopt Accell Group op beperkte schaal fitnessapparatuur in Nederland en Duitsland.
René Takens, Voorzitter van de Directie van Accell Group, over de overname: “Tunturi is een gerenommeerd bedrijf met een sterk merk en een goede marktpositie. Door de overname worden we de grootste speler op de Finse fietsmarkt en de kennis en ervaring in de rest van Europa zal worden gebruikt om die positie in de toekomst nog verder te versterken. De fitnessactiviteiten van Tunturi sluiten uitstekend aan op onze strategie, die is gericht op fun, fitness en free-time producten. Mensen die in beweging willen blijven zitten bij wijze van spreken in de zomer op onze fietsen, en in de winter op onze fitnessapparatuur. Qua bedrijfsproces en management vinden we veel overeenkomsten tussen Tunturi en onze bestaande bedrijven, zodat we veel verwachten van synergievoordelen. Productontwikkeling, marketing en distributie van producten in het midden en hoge segment van de markt blijven sleutelwoorden voor Accell Group; ook in fitnessproducten.De overname van Tunturi draagt positief bij aan de winst per aandeel van Accell Group.”
Over Tunturi Oy ltd Tunturi Oy ltd, opgericht in 1922, is een internationale onderneming actief in de productie en verkoop van technisch hoogwaardige fietsen en fitnessapparatuur, waaronder fietstrainers, roeitrainers, crosstrainers en steptrainers voor het midden- en hogere segment van de particuliere en semi-professionele markt. In Finland is Tunturi marktleider in zowel de fietsenmarkt als de markt voor fitnessapparatuur. De onderneming heeft ongeveer 180 medewerkers en is gevestigd in Turku, Finland. Als leverancier van fitnessapparatuur beschikt Tunturi over een uitgebreid internationaal dealernetwerk. De belangrijkste exportmarkten zijn de Benelux, Groot Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten. In 2002 bedroeg de omzet van Tunturi ongeveer EUR 34 miljoen.
Profiel Accell Group N.V. Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.
Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Hongarije en Frankrijk. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.
Accell Group is in omzet de tweede fietsgroep van Europa.
De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.
De halfjaarcijfers van Accell Group zullen op woensdag 16 juli 2003 voorbeurs bekend worden gemaakt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL