Goede winst cijfers bij Accell Group plus 33%.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/02/2003 08:34
Accell Group N.V. heeft in 2002 een nettowinst gerealiseerd van EUR 6,8 miljoen. Dat is een stijging van 33% ten opzichte van 2001. De stijging van de winst per aandeel bedroeg 20%. Ook de omzet van Accell Group nam met 26% toe en kwam daarmee uit op EUR 259 miljoen (2001: EUR 206 miljoen). Autonoom bedroeg de groei van de omzet 6%.
De hogere afzet van kwaliteitsfietsen bij relatief stabiele prijzen en de integratie van Winora zijn de belangrijkste factoren achter de gunstige omzet- en resultaatontwikkeling. Een substantiële verbetering van de balanspositie, een scherpere kostenbeheersing en het vermogen van de organisatie om in te spelen op snel wijzigende marktomstandigheden hebben daarbovenop de nettowinst positief beïnvloed.
René Takens, bestuursvoorzitter van Accell Group, over de jaarresultaten: “Ook dit jaar mogen we weer terugkijken op een goede performance. Ook in 2002 presteerde het aandeel weer goed en door een hoge dividend payout heeft Accell Group een hoog dividend rendement, 7,5%. Allemaal zaken waar we best trots op mogen zijn. In 2003 hopen we deze lijn door te kunnen trekken. De vooruitzichten zijn in ieder geval positief en we verwachten dan ook een verdere groei van omzet en winst per aandeel te kunnen realiseren.”
Winst per aandeel en dividend
Rekening houdend met de aandelenemissie in december 2001 steeg de winst per aandeel met 20% tot EUR 2,06. (2001: EUR 1,72). Voorgesteld wordt een dividend uit te keren van EUR 0,95 per aandeel, naar keuze te ontvangen in contanten of stockdividend. Dit komt overeen met een dividendrendement van 7,5% (2001: 7,4%).
Vooruitzichten
De vooruitzichten voor Accell Group blijven, op basis van bovenstaande uitgangspunten, positief. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, verwacht Accell Group voor 2003 derhalve een stijging van de omzet en de winst per aandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL