Aalberts Industries versterkt positie in Flow Control door overname in de UK

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/08/2005 08:03
Aalberts Industries N.V., met activiteiten op het gebied van Industrial Services en Flow Control, neemt alle aandelen van de in Doncaster, Groot-Brittannië gevestigde onderneming Pegler Holdings Limited over. Met de overname van Pegler versterkt Aalberts Industries haar positie in de (onder meer Britse) markt met aanvullende producten.

Pegler is met meer dan 500 medewerkers en een jaaromzet van ruim eur 70 miljoen een van de belangrijkste spelers in de Britse markt op het gebied van thermostaatkranen voor verwarming en heeft daarnaast een omvangrijk pakket andere Flow Control-producten in haar portfolio, waaronder afsluiters en sanitairproducten voor de publieke sector.

Pegler’s strategie richt zich enerzijds op de continuering van haar huidige marktpositie, met name door de introductie van nieuwe producten (de helft van de omzet wordt gerealiseerd met nieuwe producten, ontwikkeld in de laatste vijf jaar). Anderzijds richt de strategie zich op het uitbreiden van haar markten met name in West en Oost-Europa. Door de samenwerking met de overige Flow Control-bedrijven binnen de Aalberts Industries Groep zal Pegler dit versneld en met groter succes kunnen uitvoeren. Pegler’s producten zullen worden opgenomen in het Europese verkoopnetwerk van Aalberts Industries.

De overname van Pegler betekent dat Aalberts Industries haar productportfolio aanzienlijk uitbreidt en naast Yorkshire Fittings de beschikking krijgt over een tweede sterke merknaam in Groot-Brittannië.

Pegler zal nauw gaan samenwerken met de Yorkshire Fittings Groep die al langere tijd deel uitmaakt van de Aalberts Industries Groep. De samenwerking zal zich onder meer richten op het gebruikmaken van de bestaande verkoopnetwerken in binnen- en buitenland, inkoop en productontwikkeling. Het huidige management blijft aan de onderneming verbonden.

De overname zal een positief effect hebben op de verdere autonome groei van Aalberts Industries Flow Control.

De resultaten van Pegler zullen vanaf 1 juli 2005 in de consolidatie worden opgenomen en direct bijdragen aan de groei van de winst per aandeel. De transactie wordt volledig gefinancierd uit eigen middelen.

Productinformatie van Pegler kunt u vinden op de website www.pegler.co.uk
Bron : Aalberst Industrie




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL