Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 16%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/08/2005 08:06
Omzet stijgt met 14% naar eur 499,5 miljoen
Autonome omzetgroei circa 3%
Nettoresultaat stijgt met 16% naar eur 38,0 miljoen (7,6% van de omzet)
Nettoresultaat per aandeel stijgt met 16% naar eur 1,56
Versterking Material Technology Groep door acquisities in Frankrijk, Spanje en USA.

Jan Aalberts, President & CEO: “Het is mooi dat we de half miljard euro omzet bijna hebben kunnen volmaken. We hebben een langzame start gehad dit jaar, maar konden in het tweede kwartaal de groei weer oppakken. De Duitse bouwindustrie heeft ons daarbij tegengezeten….
Met de acquisities in Frankrijk en Spanje hebben we ons Industrial Services-netwerk versterkt en vooral in Frankrijk een veel betere toegang gekregen tot de aerospace-markt. We denken daar de komende jaren van te kunnen profiteren. De uitbreiding in de USA past in de selectieve groei die wij daar willen. Het doel is daar de komende jaren het aantal servicecentra uit te bouwen…
De introductie van nieuwe Flow Control-producten voor de Amerikaanse markt loopt volgens plan en we zullen in de komende maanden de eerste producten gaan uitleveren….”

Aalberts Industries heeft in de eerste helft van 2005, onder deels uitdagende marktomstandigheden, haar winstgroei kunnen continueren. De ontwikkeling van de omzetgroei in de eerste helft geeft een divers beeld.
De volledige consolidatie van de fittingactiviteiten in de USA (Elkhart Products) en, in bescheiden mate, de gerealiseerde acquisities in 2005 dragen gezamenlijk substantieel bij aan de omzetgroei.
De autonome groei binnen Industrial Services was beperkt. Binnen Flow Control werd de autonome groei, die in nagenoeg alle markten werd gerealiseerd, sterk beïnvloed door de ontwikkelingen in Duitsland. Bovendien werden volgens planning de verkoopactiviteiten voor koperbuizen stopgezet.
Bijzonder positief was de aanhoudende groei in omzet van stalen en roestvrijstalen fittingen en van hoogwaardige hogedruk-veiligheidsventielen, onder meer voor toepassingen in de automobielindustrie (aardgas).
De totale autonome omzetgroei kwam uit op circa 3%.
De aanhoudende stijging van de grondstof- en energieprijzen werd evenals vorig jaar, met enige vertraging, doorberekend aan de markt. De invloed van de valutaschommelingen in de voor Aalberts Industries belangrijke valuta bleef beperkt.
De investeringen kwamen uit op EUR 25,2 miljoen en namen daarmee ten opzichte van vorig jaar toe met 46%. Omvangrijke investeringen werden onder meer gerealiseerd ten behoeve van de productie van stalen fittingen en uitbreiding en vervanging van installaties voor de activiteiten in de Material Technology Groep. Een omvangrijke investering vond plaats in nieuwbouw en een trusiepers voor Mifa (Nederland). Met deze investering zal het mogelijk zijn de unieke extrusietechnologie van Aalberts Industries ook te benutten voor grotere producten en moeilijk te extruderen speciale aluminium vliegtuiglegeringen.

De in de eerste helft van 2005 gerealiseerde overnames (5) hebben vooral het Europese netwerk van servicecentra voor de Material Technology Groep versterkt en geven Aalberts Industries een nog betere toegang tot de aerospace-markt. In Noorwegen en Duitsland zorgden overnames voornamelijk voor een uitbreiding van de productportfolio, waarmee de bestaande marktposities in Flow Control zijn versterkt.
Naar verwachting zullen ook in de tweede helft van het jaar nog een aantal overnames kunnen worden afgerond.

De directie van Aalberts Industries verwacht, rekeninghoudend met de uitdagende
marktomstandigheden en bijzondere omstandigheden daargelaten, dat over geheel 2005 de gang van zaken zich positief zal blijven ontwikkelen in lijn met de trend van de afgelopen jaren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL