Aalberts: 11% omzetstijging en 24% resultaatverbetering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/08/2004 08:10
Autonome omzetgroei 7% (eur 30 miljoen)
Netto-omzet stijgt met 11% tot eur 437,3 miljoen
Nettoresultaat stijgt met 24% tot eur 31,7 miljoen (7,3% van de omzet)
Nettoresultaat per aandeel groeit met 21% tot eur 1,31
Versterking positie in Scandinavië door overname Raufoss Water & Gas

Jan Aalberts, President & CEO: "We hebben een mooi eerste halfjaar achter de rug waarin veel van de in de afgelopen jaren ingezette verbeteringen tot goede resultaten hebben geleid …
Met de overname van Elkhart Products Corporation (EPC) is een substantiële basis gecreëerd van waaruit we de komende jaren onze positie in Amerika kunnen uitbouwen. We denken met EPC te kunnen profiteren van de positieve trend in de Amerikaanse markt …
We introduceren voortdurend nieuwe en verbeterde producten en focussen heel sterk op marktontwikkelingen en dat zien we als een belangrijke basis voor ons succes …
Uiteraard blijven we ons, in de totale organisatie maar met name de productie, richten op efficiencyverbetering …"

Aalberts Industries heeft in de eerste zes maanden van 2004 een gezonde groei gerealiseerd die in belangrijke mate gedragen wordt door de positieve ontwikkelingen voor zowel Industrial Services als Flow Control. De groei van de omzet met meer dan EUR 42 miljoen is voor circa 70% autonoom. In nagenoeg alle markten waar Aalberts Industries actief is, is de omzet duidelijk gestegen; de sterkste groeimarkten waren Oost-Europa (met ruim 30% meer omzet), Spanje, Frankrijk en Duitsland.
De sterke stijging van de grondstof- en energieprijzen kon, zij het met enige vertraging, worden doorberekend aan de markt. Mede hierdoor verbeterden de operationele marges ten opzichte van de eerste helft 2003. De invloed van de schommelingen in de voor Aalberts Industries belangrijke valuta (Britse ponden en Amerikaanse dollars) was beperkt.
De investeringen namen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toe met 14% en zullen naar verwachting in de tweede helft van het jaar verder groeien. Onverminderd blijft het accent liggen op vervangingsinvesteringen en investeringen voor nieuwe producten en processen.
De toename van het werkkapitaal wordt veroorzaakt door de gebruikelijke seizoenspatronen in de voorraden, de toegenomen verkopen (omzet) en de overname van Raufoss begin dit jaar. Alle belangrijke financiële ratio’s zijn, in lijn met de trend van de tweede helft 2003, verder verbeterd.
De formele overname van Elkhart Products Corporation (EPC) in de USA kon eind juli worden afgerond. Als gevolg hiervan zal, anders dan in het persbericht van 9 juli 2004 is vermeld, EPC vanaf 1 augustus 2004 in de consolidatie worden opgenomen. Het uiteindelijke aantal overgenomen medewerkers bedraagt 580.
Nu de overname definitief is, wordt in nauwe samenwerking met Yorkshire Fittings in Groot- Brittannië met grote voortvarendheid gewerkt aan de integratie van EPC in de Aalberts Industries Groep. De komende maanden zullen de introductieplannen voor nieuwe producten voor de Amerikaanse markt vorm krijgen.
De directie van Aalberts Industries verwacht, bijzondere omstandigheden daargelaten, dat over geheel 2004 de gang van zaken zich positief zal blijven ontwikkelen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL