Aalberts Industries bereikt sterke positie in Noord-Amerika

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/07/2004 08:20
Aalberts Industries heeft overeenstemming bereikt over de overname van een aantal Flow Control-activiteiten van de aan de Amerikaanse beurs genoteerde onderneming Amcast Industrial Corporation. Daarmee neemt Aalberts Industries de toppositie in de wereldmarkt voor koperfittingen in. Op de overname zijn de gebruikelijke voorwaarden van toepassing zoals deze onder meer voortvloeien uit de Amerikaanse "antitrust"-wetgeving. De over te nemen activiteiten, Elkhart Products Corporation met hoofdvestiging te Elkhart in Indiana, omvatten drie productiefaciliteiten in de USA en een uitgebreid verkoopnetwerk in zowel de USA als Canada.

Elkhart Products Corporation (EPC), is met een verwachte omzet van circa usd 130 (eur 110) miljoen en meer dan 430 medewerkers een van de drie grootste spelers op de Noord-Amerikaanse markt. EPC concentreert zich daarbij op de groothandel en heeft in deze markt een geschat marktaandeel van circa 35%. In de zogenaamde retailmarkt is EPC met een marktaandeel van circa 10% de op twee na grootste leverancier.

De overname verschaft Aalberts Industries een sterke basis in de Amerikaanse markt die de komende jaren verder uitgebouwd kan worden. Het vergroot ook de Flow Control-activiteiten als totaal met een aanzienlijke en geografisch goed gespreide omzet.

De structuur van de Amerikaanse markt biedt een geweldig groeipotentieel voor Aalberts Industries om de Flow Control-activiteiten uit te bouwen door middel van autonome ontwikkelingen. De introductie van nieuwe fittingproducten, zoals de in Europa reeds succesvol geïntroduceerde pressfittingen en Tectite push-fitfittingen, zullen op korte termijn het aanbod van EPC op de Amerikaanse markt aanzienlijk verbreden. Op middenlange termijn zullen tevens producten uit het bestaande assortiment van Aalberts Industries Flow Control worden geïntroduceerd.

Met de nieuwe positie op de Amerikaanse markt en een geschat aandeel van circa 20% in de Europese markt voor fittingen, groeit Aalberts Industries uit tot de belangrijkste speler in de wereldmarkt.

Naast gezamenlijke product- en marktontwikkeling zullen EPC en de overige fittingactiviteiten van Aalberts Industries nauw gaan samenwerken op het gebied van productie-efficiency en productiespecialisatie. De overname betekent tevens dat de inkoopkracht van Aalberts Industries verder toeneemt en dat de gezamenlijke inkoop op een nog bredere geografische schaal mogelijk wordt (global sourcing).

EPC zal ook dienen als platform voor nieuwe acquisities op het gebied van Flow Control-activiteiten, waarbij de focus zal liggen op aanvullende producten op de fittingen (valves).

De overname past in de strategie van Aalberts Industries om haar Flow Control-activiteiten sterk uit te bouwen met zogenaamde basisproducten, waartoe de fittingsystemen behoren, en vanuit een sterke positie in deze basisproducten een groot aantal nichemarkten te bedienen. De ontwikkeling van markten voor producten met een hogere toegevoegde waarde wordt in belangrijke mate ondersteund door Aalberts Industries’ positie in de wereldmarkt voor fittingsystemen.

Daarnaast past de overname in het beleid van Aalberts Industries om in het kader van een evenwichtige groei van de onderneming haar omzet ook buiten Europa te laten groeien en een substantiële positie op te bouwen in de Amerikaanse markt. Overigens is Aalberts Industries al sinds geruime tijd actief in de USA met een omzet van circa eur 20 miljoen.

De overname - in de vorm van een zogenaamde activa/passivatransactie - zal uit eigen middelen worden gefinancierd.

De cijfers van EPC zullen vanaf 1 juli 2004 in de consolidatie worden opgenomen. EPC zal direct bijdragen aan de succesvolle ontwikkeling van Aalberts Industries en daarmee aan de groei van de winst per aandeel over 2004.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL