Aalberts Industries verbetert positie in Scandinavië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/01/2004 12:23
Aalberts Industries N.V., een internationaal opererende industriële groep en genoteerd aan de beurs Euronext in Amsterdam, neemt het in Noorwegen gevestigde bedrijf Raufoss Water & Gas AS over van Raufoss ASA, genoteerd aan de beurs in Oslo.
Raufoss Water & Gas is gespecialiseerd in verbindingen voor de aansluitingen op het distributienetwerk van water en gas onder de merknaam Isiflo. De onderneming realiseert met zo'n 100 medewerkers een omzet van circa eur 20 miljoen en is in haar marktniche Europees marktleider.

Raufoss Water & Gas heeft productiefaciliteiten in Noorwegen en eigen verkoop­organisaties in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden en Duitsland. Naast de Scandinavische markt behoren Frankrijk en Duitsland tot de belangrijkste afzetmarkten. Het ontwikkelingsprogramma omvat onder meer producten die gemaakt worden uit composietmateriaal.
De overname past in de strategie van Aalberts Industries op het gebied van Flow Control producten en ondersteunt het streven om de leidende positie in Europa uit te bouwen. Het productenpakket van Raufoss Water & Gas is volledig complementair met de productportfolio van Aalberts Industries Flow Control.

De huidige verkooporganisatie van Raufoss Water & Gas in Scandinavië zal worden uitgebouwd en verantwoordelijk worden voor de verkoop van alle Aalberts Industries Flow Control-producten. Dit zal in nauwe samenwerking met het Deense dochterbedrijf Broen, dat reeds lange tijd deel uitmaakt van Aalberts Industries Flow Control, gebeuren in de komende 18 maanden.

Raufoss Water & Gas zal haar verkoopactiviteiten aanzienlijk versterken door gebruik te maken van het bestaande Europese verkoopnetwerk van Aalberts Industries. Ook op het gebied van inkoop en productie zullen in de komende periode synergievoordelen worden gerealiseerd die direct zullen bijdragen aan de groei van de winst.
Het zittend management blijft aan de onderneming verbonden.

Aalberts Industries zal de overnameprijs uit eigen middelen financieren. De resultaten van Raufoss Water & Gas zullen vanaf 1 januari 2004 in de consolidatie worden opgenomen en direct bijdragen aan de groei van de winst per aandeel.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL