Uitbreiding netwerk Material Technology Aalberst naar Scandinavië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/04/2003 12:02
Met activiteiten op het gebied van Industrial Services en Flow Control, Aalberts heeft met de overname van J:son Härd AB in Zweden haar Europese netwerk van servicecentra voor warmte- en oppervlaktebehandelingen verder uitgebreid.
J:son is gespecialiseerd in de behandeling van grote series voor onder andere de automotive industrie. J:son is met een omzet van ruim eur 3 miljoen een van de belangrijke spelers op de Zweedse markt, gevestigd in het industrierijke Zuid-Zweden.
Aalberts Industries heeft tevens een minderheidsbelang genomen in Hærderiet A/S, een nieuwe Deense warmtebehandelingsactiviteit die sinds vorig jaar actief is in de markt. Er is een optie om het belang tot een meerderheidsbelang uit te breiden. Hiermee betreedt Aalberts Industries de relatief kleine maar interessante Deense markt. Hærderiet is gespecialiseerd in vacuüm harden en beschikt over een unieke technologie voor warmtebehandeling van roestvaststaal.
Beide activiteiten gaan deel uitmaken van het Europese netwerk van servicecentra dat daarmee op een totaal van 50 centra komt. De uitbreiding naar Scandinavië betekent een betere toegang tot een van de belangrijke industriële gebieden in Europa en een vergroting van de geografische markt. Aalberts Industries heeft hiermee een basis gelegd voor verdere uitbouw van de warmte- en oppervlaktebehandelingactiviteiten in Scandinavië.
Begin april heeft Aalberts Industries eveneens het in België gevestigde bedrijf S.im-V.ex N.V. overgenomen. S.im-V.ex is een verkooporganisatie op het gebied van Flow Control en al vele jaren een partner van de Aalberts Industries Groep. De overname past in de strategie om in alle belangrijke Europese markten de verkoopactiviteiten te bundelen en in eigen beheer te houden. Hiermee kan intensiever en directer worden ingespeeld op de ontwikkelingen in de diverse markten. Onder de naam VSH Flow Control N.V. zal S.im-V.ex organisatorisch deel uitmaken van de VSH Groep.
Alle transacties worden gefinancierd uit eigen middelen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL