Vopak, NIEUWE INDUSTRIËLE TERMINAL VAN WERELDFORMAAT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/12/2014 12:01
PETRONAS, Dialog en Vopak besluiten gezamenlijk een industriële terminal te ontwikkelen in Pengerang, Johor, Maleisië
Rotterdam / Kuala Lumpur, 19 december 2014
● PETRONAS, Dialog en Vopak hebben het besluit genomen gezamenlijk een industriële terminal in Pengerang, Johor, Maleisië te ontwikkelen en exploiteren.
● De industriële terminal zal ten dienste staan van het wereldwijde ‘Refinery and Petrochemicals
Integrated Development (RAPID)’ project van PETRONAS.
● De totale opslagcapaciteit zal 2,1 miljoen kubieke meter bedragen.
● De industriële terminal zal de duurzame positie van Vopak in Azië verder versterken.
Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS), Dialog Group Berhad (Dialog) en Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) hebben vandaag de aandeelhoudersovereenkomst ondertekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van een industriële terminal in Pengerang, Johor, Maleisië. Het aandeel van Vopak zal 25% bedragen. De terminal zal de gebruikers van het nieuwe wereldwijde RAPIDproject
van PETRONAS, dat een integraal onderdeel uitmaakt van het PETRONAS Pengerang Integrated Complex (PIC), bedienen.
De industriële terminal krijgt een opslagcapaciteit tot maximaal 2,1 miljoen cbm, bestemd voor ruwe olie en geraffineerde producten, petrochemische producten en Liquefied Petroleum Gas (LPG). De scheepvaartinfrastructuur omvat 12 aanlegplaatsen. De diepgang van 24 meter is geschikt om zogenoemde Very Large Crude Carriers te ontvangen. In de projectplannen is voorzien in aanen afmeerplaatsen voor LNGschepen ter grootte van een QMax.
De oplevering van de industriële terminal staat gepland voor begin 2019, in lijn met de ingebruikname van het RAPIDcomplex dat door de terminal zal worden bediend.
De heer Eelco Hoekstra, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Vopak reageerde: “Wij zijn uitermate trots dat wij, samen met onze partners, dit belangrijke raffinageen petrochemiecomplex in Maleisië zullen gaan bedienen. Zowel de bestaande onafhankelijke terminal, die afgelopen zomer in gebruik werd genomen, als de nieuwe industriële terminal is in lijn met onze strategie. De locatie aan één van ’s werelds drukste vaarroutes en de nabijheid van het internationale handelsknooppunt Singapore zorgen ervoor dat deze terminal zeer goed gepositioneerd is voor het leveren van diensten in ZuidoostAzië.
Wij zijn overtuigd van de groeipotentie die dit gebied heeft en danken onze partners voor hun blijvend vertrouwen in Vopak.”
De industriële terminal zal worden gebouwd naast het terrein van de bestaande terminal, Pengerang Independent Terminals Sdn Bhd. In Maleisië zijn PETRONAS en Dialog al langdurig partners van Vopak in Kertih Terminals Sdn. Bhd. Dialog en SSI zijn de partners van Vopak in de recent in gebruik genomen Pengerang Independent Terminals Sdn Bhd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL