Vopak sluit met succes een nieuwe onderhandse lening af van USD 1 miljard

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/10/2012 07:31
Koninklijke Vopak kondigt de uitgifte van een nieuwe onderhandse lening in diverse valuta in de Amerikaanse ‘Private Placement’ (USPP) markt aan voor een totaalbedrag van circa USD 1 miljard. De nieuwe onderhandse lening bestaat uit een senior tranche van circa USD 900 miljoen en een achtergestelde tranche van circa USD 100 miljoen.
In deze nieuwe onderhandse lening zullen 37 institutionele beleggers deelnemen, waarvan 10 nieuwe investeerders. De onderhandse lening bestaat uit diverse tranches met looptijden die variëren van 10,5 tot 14,5 jaar en een gemiddeld rentepercentage van 3,94% op jaarbasis. De achtergestelde onderhandse lening heeft een looptijd van 7 jaar en een gemiddeld rentepercentage van 4,99% op jaarbasis. Het merendeel van de onderhandse lening is uitgedrukt in USD.
De opbrengsten van deze onderhandse lening zullen tegen het eind van dit jaar beschikbaar worden gesteld en zullen worden aangewend voor het aflossen van uitstaande schuld en voor andere algemene ondernemingsdoeleinden. De onderhandse lening zal de gemiddelde looptijd van de uitstaande schuld verder in lijn brengen met Vopak’s lange termijn groeistrategie en zal maximale flexibiliteit geven onder de huidige doorlopende kredietfaciliteit (‘revolving credit facility’) van EUR 1,2 miljard. Begin dit jaar werd de looptijd van de doorlopende kredietfaciliteit met één jaar verlengd tot 2017.
Citigroup Global Markets Inc., JP Morgan Securities LLC. en RBS Securities Inc. traden bij deze transactie op als Agent.
Jack de Kreij, Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur en CFO van Vopak: “Voor ons vierde USPP programma sinds 2001 hebben wij wederom niet alleen een grote interesse ondervonden, maar waren wij ook in staat een nieuwe groep lange termijn investeerders aan te trekken. Dit herbevestigt Vopak’s continue toegang tot relevante kapitaalmarkten. In combinatie met onze huidige Amerikaanse en Aziatische PP programma’s, onze doorlopende kredietfaciliteit en ons portfolio van specifieke projectfinancieringen zorgt deze nieuwe onderhandse lening ervoor dat wij nog beter in staat zijn onze groeiambities te verwezenlijken, zoals weerspiegeld in onze strategie gericht op verdere uitbreiding van ons wereldwijde terminalnetwerk, ondersteund door een robuuste vraag en sterke financiële resultaten over de afgelopen jaren.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL