Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

VolkerWessels bouwt mee aan campus en hoofdkantoor Engelse volksgezondheidsdienst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/01/2018 10:42
Drie toonaangevende bouwbedrijven in het Verenigd Koninkrijk zijn geselecteerd om een nieuwe, hypermoderne wetenschapscampus met hoofdkantoor aan te leggen voor de Engelse volksgezondheidsdienst (Public Health England, PHE) in Harlow in het graafschap Essex.

€452 miljoen

De ondernemingen zijn geselecteerd om de vier belangrijkste onderdelen van de investering van €452 miljoen voor de aanleg van de campus te realiseren. Hieronder vallen de bouw van nieuwe en herinrichting van bestaande laboratoria en kantoorruimtes, de bouw van een nieuw aankomstgedeelte en logistiek centrum, en de aanleg van infrastructuur voor het gehele terrein inclusief parkeergelegenheid.

De selectie van deze ondernemingen, die voor duizenden bouwgerelateerde banen zorgt, vormt de afsluiting van een anderhalf jaar durende openbare aanbestedingsperiode. De werkzaamheden gaan naar verwachting volgende maand van start.

Percelen

De succesvolle ondernemingen, die hebben ingeschreven op vier percelen, zijn:Perceel 1 – Nieuwbouw van gespecialiseerd biowetenschappelijk laboratoriumgebouw – Kier Group

Perceel 2 – Herinrichting van hoofdgebouw inclusief laboratoria en kantoren – Wates Group

Perceel 3 – Aankomst-, administratieve en logistieke gebouwen – Wates Group

Perceel 4 – Infrastructuur voor het gehele terrein, buitenwerkzaamheden en energiecentrum – VolkerFitzpatrick (Koninklijke VolkerWessels)

2.750 mensen

De aanstelling van deze drie aannemers betekent een impuls voor de lokale werkgelegenheid. Dit geldt in het bijzonder voor VolkerFitzpatrick aangezien het hoofdkantoor van dit bedrijf in de nabijgelegen stad Hoddesdon is gevestigd.

In de volgende fase gaan de aannemers samenwerken met de huidige ontwerpteams en vervolgens het terrein klaarmaken voor de grootschalige bouwwerkzaamheden. Deze gaan volgens de planning in 2019 van start, en ingebruikname vindt gefaseerd plaats vanaf 2021. De campus, die de naam PHE Harlow krijgt, biedt naar verwachting tegen 2024 werk aan zo’n 2.750 mensen, met de mogelijkheid voor verdere uitbreiding.

Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek

Faciliteiten in Porton in het graafschap Wiltshire en Colindale in Noord-Londen evenals het hoofdkantoor van PHE in het centrum van Londen worden verhuisd naar de nieuwe locatie, die een expertisecentrum wordt voor onderzoek naar en verbetering en bescherming van de volksgezondheid.

De campus is van essentieel belang voor de toekomst van PHE, Zo kan de dienst de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen toepassen om wereldwijd toonaangevend wetenschappelijk onderzoek en bewijs te leveren op het gebied van vraagstukken als roken, alcohol, diabetes, dementie, besmettelijke ziektes, milieurisico’s en klimaatverandering, op zowel nationaal als internationaal niveau.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL