Wat gaat Oce straks doen met 'zak' geld na verkoop lease-protefeuille

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/03/2005 11:51
Na de totale verkoop van de lease-portefeuille bezit Oce een zak met geld en geen schulden meer, wat dan Oce?
De zak geld kan als inhoud hebben een bedrag tussen de 300-500 miljoen euro en wat gaat Oce daar meedoen? Investeren of zullen de bedrijven "strippers" straks beslag leggen op dat geld?
Wij gaan uit van investeren, al heeft Oce nog wel wat recht te zetten, want Oce is naar buiten toe "hautain" bezig en dat valt onze redactie (XEA.nl) tegen.
Verzoeken naar Oce toe worden niet of veel later beantwoord.
Zo hebben wij (red.XEA.nl) bij Oce het verzoek/vraag gedaan, waarom is de Algemene Vergadering van aandeelhouders zo laat, nu 15 april 2005? Normaal was deze begin maart, door het einde boekjaar 30 november en kon er voor de grote "golf" vergaderd worden. Vorig jaar was de AVA niet gelopen als voorheen, dus vroegen wij, kwamen er soms teveel mensen naar de AVA? Ook hierop nog geen antwoord.
Jammer, Oce gaat buiten haar schoenen lopen en dat zouden de "van der Grintens" uit 't verleden nimmer gedaan hebben.
Hopelijk berusten deze woorden, die wij (red.XEA.nl) nu schrijven, op "misvattingen" en als dat zo is, zullen wij daar over schrijven.
Terug naar Oce voor zaken, want Oce staat ook in dit jaar, 2005 voor een moeilijk jaar. Minder winst dan in 2004, door die afstoting van de Lease-portefeuille, exclusief de boekwinst van deze portefeuille en een niet verslechterende dollar-euro verhouding ten opzichte van 2004.
Uit die zakgeld krijgen de aandeelhouders een goed dividend van EUR 0,58 en dat was over 2003 ook al zo, EUR 0,58. De pay-out is hoog en dat geeft de steun aan de koers van het aandeel Oce, 2003 83,5% (pay-out) en over 2004 65% van de nettowinst, terwijl de norm ca. 33% is. Hierdoor zit je met een rendement van ruim 5%, maar de echte vreugde zullen de beleggers (nog) niet over het aandeel Oce hebben. Er moet meer gebeuren en wij van de redactie missen de echte "slagvaardigheid" bij Oce. Wel werden de salarissen van de TOP naar boven aangepast en daar draaide het in de vorige AVA allemaal om, werden weggestemd, en kwamen in een BAVA toch door de vergadering.
Het bestuur zouden eens "echte" aandeelhouderswaarde moeten creeren en daar wordt op gewacht.
Nu met die zak geld kan dat en het is niet te hopen dat dat geld uitgedeeld wordt, dat vinden wij een zwak punt.
Je verkoopt winst en koop dan weer winst terug, investeer in nieuwe mogelijkheden of neem een concurrent over of sluit je aan bij een concurrent (dus overname).
De schone balans, 't rendement en de zak geld, houdt ons op een kopen voor Oce, maar toon als bestuur ook eens "durf"!
Dat is de boodschap aan Oce van de redactie XEA.nl, beleggen is risico durven nemen, maar ook de bedrijfsvoering vraagt dat en toon dat eens. Zeker, Oce heeft de wind wat tegen door het economisch tij, maar het werk uit Venlo naar elders te brengen is een tijdelijke oplossing.
Investeren geeft je bedrijf een toekomst en daar moeten de medewerkers en de investeerders (geld verschaffers) het van hebben!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL