Inside Oce nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/01/2005 13:25
Financieel topman Jan van den Belt van Oce zegt; 'wij kunnen de wereld aan'!
Enkele kreten die ons troffen in Inside Oce, de sterke euro's rijdt ons (Oce) in de wielen, want zouden wij (Oce) in dollars publiceren, dan zag het er allemaal fantastisch uit. Maar het (Oce) is in beide gevallen hetzelfde bedrijf. Doordat Oce bijna 40% van zijn omzet in de VS boekt, is een zwakke dollar slecht nieuws voor OCE.
Terugkerende omzet!
Ondanks de mindere resultaten in het 3e kwartaal 2004 spreekt de top van Oce haar vertrouwen uit over de toekomst van het bedrijf Oce.

a.s. Maandag 17 januari komen de voorlopige jaarcijfers 2004 van Oce, de verwachting is een totale jaarwinst die tussen de EUR 75 en EYR 80 miljoen ligt. Er is reeds een interimdividend van EUR 0,15 betaald en het slotdividend zal wel weer EUR 0,43 worden.
De reden voor de lichte terugval nazomer had namelijk vooral te maken met het achterblijven van de inkomsten uit zogeheten terugkerende omzet, zoals service-inkomsten, huur en lease. Volgens topman Van Iperen was het slechts uitstel en geen afstel van omzet. Er trad een vertraging op in de relaitie tussen niet-terugkerende omzet, de verkoop van systemen, en de terugkerende omzet. Ook nemen de printvolumes steeds meer toe en de vroegere gedachten, een haast "print vrije" toekomst, die gedachten is allang niet meer aan de orde.
Welke visie is eer aan de orde, "door de huidige cyclus heen kijkend, en gelet op de markten waarin Oce actief is en de groeiscenario's die onafhankelijke onderzoeksorganisaties daarop projecteren, is het volgens de financiele topman Van den Belt, zonder meer realistisch dat Oce een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 5% moet kunnen realiseren. Er zijn segmenten in de technologiesector die blijven groeien, ondanks een zwakke conjuctuur.
Neem de zakelijke dienstverleing, het uitbesteden van activiteiten door klanten, daar zit nog steeds groei in. Bij Oce neemt dat wel ca. 16% van de omzet in, dus blijft Oce ook in mindere tijden groeien in bepaalde sectoren.
Oce heeft een uitstekende productportefeuille om haar doelstellingen in 2005 waar te maken en dat is de gemiddelde omzet groei van jaarlijks 5%.

Ook behaalde Oce voor de derde maal de Henri Sijthoff-prijs in haar geschiedenis voor haar verslaglegging.
Daarom zien wij het met Oce wel zitten en de koersstijgingen van de laatste weken onderstrepen onze gedachten.

Agenda 2005,
1 febr. jaarverslag 2004
5 april 1e kw. cijfers 2005
15 april jaarvergadering aandeelhouders over 2004
7 juli 2e kw. cijfers / halfjaarbericht
7 okt. 3e kw. cijfers/ 9 maanden 2005



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL