De nieuwe Océ CPS800 voor professionals in kleurenafdrukken en kopiëren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/12/2004 13:55
Met de introductie van de Océ CPS800 wordt een nieuw en krachtig kleurendruksysteem toegevoegd aan de al zo imposante serie kleurenprinters van Océ. De nieuwe machine is afgestemd op de behoeften van printprofessionals in interne printrooms en commerciële printshops. Geheel in lijn met Océ's bestaande kleurendruksystemen biedt de Océ CPS800 een consistente kleurweergave van offset-kwaliteit. Het systeem werkt betrouwbaar en productief met een scala aan media. Dat maakt het mogelijk om tal van toepassingen te produceren. De CPS800 wordt ondersteund door de toonaangevende Océ Prisma software.
Bestemd voor de commerciële en bedrijfssector
De concurrentie neemt voortdurend toe in zowel de commerciële als bedrijfssector. In beide sectoren wordt in grote aantallen gekopieerd en geprint in kleur. Printshops hebben te maken met een markt waarin de prijzen sterk onder druk staan. Interne printrooms worden geconfronteerd met lagere budgetten en hogere eisen op het gebied van service en kwaliteit.
De nieuwe Océ CPS800 biedt interessante mogelijkheden voor beide groepen. Het systeem heeft een aantal sterke punten wat betreft kleurenafdrukken en kopiëren en vertoont een hoge mate van effectiviteit en efficiency. Hetgeen resulteert in een uniek prijs/kwaliteit-verhouding.

Consistente kleurweergave van offset-kwaliteit
In tegenstelling tot systemen van andere producenten heeft de Océ CPS800 geen last van inconsistenties in kleur bij herdrukken of opdrachten met grote volumes die op een of meer systemen gelijktijdig gedrukt worden. Deze consistente kwaliteit is het directe resultaat van de unieke Direct Imaging en Copy Press technologie van Océ, waarmee een aantal processtappen met vele variabelen worden vervangen door één enkel stabiel proces zonder enige variabele. Ook het gebruik van een unieke zevenkleurige dekkende toner draagt bij aan de offset-kwaliteit van de uitvoer.

Betrouwbaar
Deze nieuwste loot aan de stam van de Océ kleurenfamilie is uitermate betrouwbaar, zodat klanten weinig last van uitval zullen ondervinden. De Colour Copy Press technologie van Océ drukt het zevenkleurige beeld op het papier, waardoor consistente, hoogwaardige kleuren worden bereikt. Bovendien brengt de Océ CPS800 het tonerbeeld naar het papier in plaats van andersom, waardoor een korte papierbaan mogelijk en het risico van papierstoringen vrijwel nihil is.

Productief
Een betrouwbaar kleurendruksysteem zorgt voor een hogere productie in een printshop of printroom. Maar dit is niet het enige productiviteitsverhogende kenmerk van het systeem. De hoge mate van consistentie in de afdrukkwaliteit van de Océ CPS800 maakt kalibratie overbodig, een procedure die op veel huidige kleurenprinters heel wat tijd in beslag neemt. Het systeem bespaart ook veel tijd doordat een breed scala aan media kan worden bedrukt op de reguliere productiesnelheid van 1.800 afdrukken per uur en een capaciteit van 300.000 afdrukken per maand. Al deze tijdwinst vertaalt zich door in een afname van de kosten.
Vanwege de unieke kleurconsistentie die Océ ook bij gebruik van meerdere systemen te bieden heeft, kan de productiesnelheid en capaciteit modulair worden uitgebreid tot zogenaamde Colour Production Tandems waarbij tot 18.000 afdrukken per uur worden behaald en een capaciteit van 3 miljoen afdrukken per maand.

Eenvoudig te bedienen
In printrooms, waar tijd zo'n cruciale factor is, worden menselijke fouten tot een minimum beperkt wanneer de machine het denkwerk doet en de bediening voor zich spreekt! En dat is nu precies wat de Océ CPS800 doet met gebruikmaking van Océ's alom vertrouwde groene knop. Daardoor kunnen opdrachten snel en eenvoudig worden geprogrammeerd en geïmplementeerd. En met de ingebouwde functies voor opdrachtbeheer behoudt de operator de volledige controle.

Diverse media
De Océ CPS800 is volledig toegerust voor de vele verschillende printopdrachten die in een commerciële printshop of interne printroom te verwachten zijn. Dit professionele kleurendruksysteem werkt met A3+ formaten en 250 g/m² zonder verlies van productiesnelheid, is geschikt voor papier met reliëf, structuur of coating en garandeert een optimale duplexregistratie via een mediaspecifieke registratie-instelling.

Vele toepassingen
De CPS800 maakt tal van toepassingen mogelijk, zoals presentaties, folders, kalenders, visitekaartjes en boekomslagen, om er maar enkele te noemen. De ongeëvenaarde consistentie in kleurweergave zorgt voor een altijd herkenbare bedrijfsstijl. Om de geproduceerde kleurendocumenten nog aantrekkelijker te maken zijn er off line nabewerkingsopties voorhanden zoals lamineren, vouwen, rillen en spotvernis, die probleemloos kunnen worden toegepast. De Océ CPS800 drukt dit alles met een ongeëvenaarde kleurconsistentie.

Océ Prisma
De Océ CPS800 wordt volledig ondersteund door Océ PRISMA: modulaire software voor documentstromen, waarmee de workflow bij documentproductie sneller en efficiënter verloopt. Océ PRISMA is afgestemd op de unieke vereisten van verschillende printomgevingen met helder gedefinieerde workflowoplossingen.

Uitgebreide serie kleurendruksystemen
De Océ CPS800 wordt officieel geleverd vanaf 1 december 2004, waarmee Océ's serie digitale kleurendruksystemen wordt bekroond. Samen met de Océ CS180, Océ CS220, Océ CPS700 en Océ CPS900 kan Océ nu voldoen aan alle vereisten voor het digitaal vervaardigen van kleurenafdrukken in kleur, vanaf de kantoor- tot de productie-omgeving. En al deze systemen kennen een betrouwbare ondersteuning van Océ's klantgerichte organisatie voor service en ondersteuning.
Het uitbrengen van de Océ CPS800 toont aan dat Océ haar positie in de markt voor digitaal printen in kleur verder wil versterken en dat Océ haar klanten serieus neemt.

Eerste plaats voor Océ in Management Team 100

88 Procent van alle Océ-klanten is (zeer) tevreden. Met dat percentage staat Océ op de eerste plaats in de Management Team Top 100. Dit is het resultaat van het onderzoek dat het blad Management Team heeft uitgevoerd onder de adviesbedrijven in informatie- en communicatietechnologie sector.

Redactie XEA.nl,
Oce is vinden wij te laag genoteerd, timmert goed aan de weg, alleen de uitstraling op de AVA (maart 2004) is zeer negatief geweest. Het management moest meer verdienen en er moesten medewerkers vertrekken en dat kwam "heel" slecht over. Die verhoging is in een BAVA er later doorgedrukt.
Straks zal deze indruk wegslijten en zal mede ook door de sterke financiele positie van het bedrijf, de koers naar hogere niveau's gaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL