Strategisch plan en business model van Océ ondersteunen concurrentiepositie in 2009

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/02/2009 11:33
Océ, een leidende internationale onderneming op het gebied van printen en document management, heeft vandaag het Jaarverslag 2008 in Nederlands en Engels gepubliceerd.
Dit informatieve document is beschikbaar via investor@oce.com. Het beschrijft onder meer de financiële en commerciële prestaties, R&D activiteiten, technologische innovatie en de rol van Océ als maatschappelijk verantwoord ondernemer.
Het Jaarverslag 2008 zal vanaf 19 februari 2009 beschikbaar zijn in gedrukte vorm in de Nederlandse en Engelse taal.

Omzetontwikkeling naar geografische gebieden
Van Océ's totale omzet van EUR 2.909 miljoen werd 36% in de Verenigde Staten behaald (EUR 1.066 miljoen), 11% in zowel Duitsland als Nederland (respectievelijk EUR 312 miljoen en EUR 310 miljoen), en 7% in zowel Frankrijk als het Verenigd Koninkrijk (respectievelijk EUR 201 miljoen en EUR 192 miljoen). Verder kwam 19% van de omzet uit de overige Europese markten (EUR 579 miljoen) terwijl 9% (EUR 249 miljoen) werd gegenereerd in landen buiten Europa en Amerika.

Omzetontwikkeling per Strategische Business Unit (SBU)
De omzet van de SBU Digital Document Systems kwam uit op EUR 1.632 miljoen; van the SBU Wide Format Printing Systems EUR 850 miljoen; en van de SBU Océ Business Services EUR 427 miljoen.

Océ's strategie: distributiekracht, productportfolio, verbetering bedrijfsprocessen
Het Jaarverslag beschrijft de strategie van Océ, die is gebaseerd op drie pilaren: het vergroten van de distributiekracht, het versterken van de portfolio en het verbeteren van de bedrijfsprocessen. De eerste twee pilaren zijn goed ontwikkeld. Er is meerwaarde te behalen door het verder verbeteren van de bedrijfsprocessen; de belangrijkste acties voor 2009 zijn dan ook hieraan gerelateerd.

Agenda voor 2009
Op donderdag 2 april 2009 zal Océ de resultaten over het eerste kwartaal bekendmaken, op 2 juli 2009 volgen de halfjaarresultaten. De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden gehouden op donderdag 23 april 2009, op het hoofdkantoor van Océ te Venlo.

Over Océ
Océ is een van 's werelds grootste leveranciers op het gebied van documentenbeheer en printen voor professionals. Het brede aanbod van Océ omvat kantoorsystemen voor printen en kopiëren, snelle digitale productieprinters en grootformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als display graphics in kleur. Bovendien is Océ een toonaangevende speler op het gebied van outsourcing van documentenbeheer. Wereldwijd zijn veel van de Fortune 500-bedrijven en grootste commerciële drukkers klant van Océ. Het bedrijf werd opgericht in 1877. Océ heeft zijn hoofdvestiging in Venlo, is actief in meer dan 90 landen en biedt wereldwijd werk aan zo'n 23.000 mensen. De totale omzet in 2008 bedroeg € 2,9 miljard. Océ is genoteerd aan Euronext in Amsterdam. Meer informatie over Océ kunt u vinden op www.oce.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL