Océ stapt in alliantie voor ontinkten digitale prints

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/09/2008 16:20
Océ gaat samen met drie andere fabrikanten van digitale printers onderzoeken hoe beprint papier kan worden ontinkt en hergebruikt. De betrokken ondernemingen hebben hun onderzoek gebundeld in de Digital Print De-inking Alliance (DPDA).

Océ doet dit onderzoek met HP, InfoPrint Solutions Company en Kodak Graphic Communications Group. De alliantie is gevormd nu blijkt dat de betrekkelijk nieuwe inkjettechnologie steeds breder in de markt wordt toegepast. Deze trend werd duidelijk zichtbaar tijdens de onlangs gehouden wereldwijde vakbeurs ‘drupa 2008’ (www.drupa.oce.com).

Océ heeft in december 2007 de Océ JetStream 2200 (www.oce.com/jetstream) geïntroduceerd. Océ JetStream is een serie printers, die 750 tot 3000 pagina’s per minuut kunnen printen. Deze zeer snelle printers maken gebruik van inkjettechnologie en worden bijvoorbeeld door direct mail-bedrijven ingezet. De oprichting van DPDA is een nieuwe stap naar een verdere verduurzaming van digitaal printen.

Partners stellen doelen vast
In de afgelopen maanden hebben technici van de vier deelnemende bedrijven elkaar regelmatig ontmoet om de thans beschikbare onderzoeksgegevens te analyseren. Ook hebben zij doelen vastgesteld voor het onderzoek naar het ontinkten van papier dat met gebruikmaking van inkjettechnologie is beprint. De technici zullen ook andere printtechnologieën in hun onderzoek betrekken.

Océ neemt aan de alliantie deel omdat de onderneming van mening is dat digitale inkjetprints kunnen worden ontinkt en er kwalitatief hoogwaardige papierpulp van gemaakt kan worden. Binnen het kader van DPDA bevordert Océ doelgericht, objectief onderzoek naar het vinden van oplossingen, die bijdragen aan de recycling van beprint papier.

Océ klanten steeds meer bewust van duurzaamheid
Klanten van Océ vragen steeds vaker naar duurzame producten, diensten en technologieën. De onderneming lanceerde in mei 2008 de milieuvriendelijke Océ CrystalPoint-technologie, die het mogelijk maakt dat printers zonder uitstoot van ozon, geur of fijnstof kunnen functioneren. Océ werkt continue aan het voorkomen van onnodige prints, het verminderen van de energieconsumptie per print én het maximaal hergebruiken van materialen. Achtergrondinformatie hierover staat in het jaarlijkse Océ Duurzaamheidsrapport (www.sustainability.oce.com).





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL