Océ lanceert nieuwe standaard voor grootformaatmarkt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/05/2008 14:08
Océ CrystalPoint™: baanbrekende kleurentechnologie voor architecten, ontwerpers, bouwsector, reprografen en grootwinkelbedrijven
Hoofdpunten:
Océ CrystalPoint™ combineert voordelen van toner- en inkjetprinten
Nieuwe Océ kleurenprinter tenminste twee keer zo snel als inkjet printers
Watervaste, haarscherpe afbeeldingen van hoge kwaliteit
Klanten kunnen aanzienlijk besparen op papierkosten
Milieuvriendelijke technologie: geen emissies van ozon, geur of fijnstof
Océ versterkt marktleiderschap in grootformaat kleur

Venlo, 7 mei 2008 — Océ N.V., een vooraanstaande internationale onderneming op het gebied van document management, lanceert vandaag een fundamenteel nieuwe printtechnologie: Océ CrystalPoint™. Het eerste product op basis van deze nieuwe technologie is de Océ ColorWave™ 600, een breedformaat printer, die vandaag tijdens een internationale bijeenkomst in Nederland wordt geïntroduceerd.

Het beste van twee werelden, toner- en inkjetprinten
De Océ CrystalPoint™ is een baanbrekende technologie omdat het de voordelen van toner- en inkjetprinten combineert. Het Océ CrystalPoint™ procédé zet Océ TonerPearls™, kleine gekleurde balletjes, om in een gel. Deze gel kan op ieder type papier gespoten worden, droogt onmiddellijk, is watervast en levert haarscherpe afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Zwart-wit en kleur op normaal papier
De eerste printer die gebruik maakt van Océ CrystalPoint™ technologie is de Océ ColorWave™ 600. Dit printsysteem kan zowel zwart-wit als kleur printen op normaal en gerecycled papier. Dit is goedkoper dan speciaal gecoat papier. Tot dusver kunnen vrijwel alle bestaande grootformaat kleurenprinters alleen daarop printen. Ook print de Océ ColorWave™ 600 een vel A0-papier (een vierkante meter) in een halve minuut. Hiermee is het tenminste twee keer sneller dan de huidige concurrende printers in de grootformaatmarkt. De afdrukken zijn onmiddellijk droog, waardoor ze meteen verder behandeld kunnen worden. Voor wat betreft productiviteit en printkwaliteit is er geen verschil meer tussen zwart-wit en kleuren afdrukken. Technische tekeningen in kleur blijken sneller te worden goedgekeurd. Dat bespaart tijd en geld bij bouw- en ontwikkelingsprojecten.

“Majeure innovatie in grootformaatmarkt”, zegt Océ-bestuursvoorzitter Rokus van Iperen
“De introductie van de Océ CrystalPoint™ technologie is een majeure innovatie, die de grootformaatmarkt belangrijk zal beïnvloeden,” zegt Rokus van Iperen, bestuursvoorzitter van Océ N.V. “Onze nieuwe, milieuvriendelijke technologie levert hoge kwaliteit grootformaat kleurenprints op normaal papier en op gerecycled papier. We hebben vanaf het midden van de jaren negentig de nieuwe technologie zelf ontwikkeld. Océ heeft er circa 150 miljoen Euro in geïnvesteerd en verwacht dat deze kleurentechnologie in de komende 15 tot 20 jaar de basis zal zijn voor nieuwe generaties Océ kleurenprinters. Dit is een mijlpaal voor een marktsegment waarin we sinds 1920 marktleider zijn. Een aantal klanten heeft de Océ ColorWave™ 600 sinds maart 2008 getest. Op basis van deze ervaringen is de vraag naar de printer nu al hoog.”

“Nieuwe standaard in de industrie”, aldus expert Tim Greene “Met de Océ CrystalPoint™ technologie introduceert Océ een nieuwe standaard in de grootformaatmarkt, zowel in technische documentatie als in reclame toepassingen,” aldus Tim Greene, Director Wide Format & Jetting Technologies van het Amerikaanse expertisebureau InfoTrends. “Deze schone en duurzame technologie is ontworpen om de operationele kosten van printen te verlagen terwijl de productiviteit toeneemt. Het zal een vergaande invloed hebben op de grootformaatmarkt,” aldus Tim Greene.

Impact op de industrie, groeimogelijkheden
Met deze technologie versterkt Océ zijn positie in het kleurensegment van de grootformaatmarkt. Als marktleider in grootformaatsystemen voor architecten, ontwerpers en de bouwsector, gaat Océ op basis van de CrystalPoint™ technologie een nieuwe lijn van printers voor deze sectoren ontwikkelen. De technologie is ook belangrijk voor bedrijven die grote reclamedoeken, billboards, vensters en banners produceren. Mede hierdoor kan Océ zijn aandeel in de grootformaat kleurenmarkt verder uitbreiden. In het eerste kwartaal van 2008 behaalde Océ 31% van zijn omzet in grootformaat met kleur (in eerste kwartaal 2007: 25%). De omvang van de markt voor grootformaat kleurenprinters bedraagt naar schatting ruim $ 4,5 miljard (*).

(*) Op basis van gegevens van InfoTrends.

Meerdere high-tech toepassingen mogelijk
Océ verwacht dat er nog veel meer toepassingen van de Océ CrystalPoint™ technologie zullen volgen. Daarom is een applicatiecentrum opgezet op de High Tech Campus in Eindhoven. Daar verkent Océ samen met andere bedrijven de mogelijkheden om de Océ CrystalPoint™ technologie toe te passen in verscheidene high-tech fabricageprocessen.

Droog en watervast
De Océ ColorWave™ 600 afdrukken zijn duurzaam in zowel binnen- als buitengebruik omdat ze meteen droog en watervast zijn. Daarom zullen bijvoorbeeld gebruikers van geografische informatiesystemen de Océ ColorWave™ 600 afdrukken toepassen bij het maken van plannen voor ruimtelijke ordening of bij het coördineren van hulpdiensten. Grootwinkelbedrijven kunnen snel kleurenposters van hoge kwaliteit maken met aangepaste prijzen of lokale aanbiedingen.

Milieuvriendelijke technologie: geen ozon, geur of fijnstof
De Océ CrystalPoint™ technologie biedt belangrijke milieuvoordelen. De vaste Océ TonerPearls™ geven geen ozon, geur of fijnstof af. En omdat de afdruk op gewoon papier kan worden geprint, vermindert deze technologie ook het gebruik van papiercoatings die het milieu belasten.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL