Océ opent technologiecentrum in Singapore

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/02/2008 08:58
Venlo / Singapore, 29 februari 2008 - Océ, een vooraanstaande internationale document management onderneming, heeft vandaag Océ Technologies Asia in Singapore geopend. Door Océ Technologies Asia worden Océ’s Aziatische activiteiten op het gebied van research en development, productintroducties, logistiek en inkoop aangestuurd.

‘De oprichting van Océ Technologies Asia - OTA - past in onze strategie om zo laag mogelijke productiekosten te bereiken’, aldus Anton Schaaf, Chief Technology & Operations Officer van Océ. ‘OTA zal sterk bijdragen aan het operational excellence programma van Océ. Singapore is een goede locatie voor het continu verbeteren van onze productportefeuille en voor het coördineren van onze research-, productie- en logistieke activiteiten in de regio. De stadstaat heeft een goede infrastructuur en hoogopgeleide medewerkers. Océ is al ruim 30 jaar actief in Singapore. De opening van OTA onderstreept dat Océ de Aziatische markt serieus neemt, evenals het ontwikkelen van een meer evenwichtige operationele portfolio.’

Océ Technologies Asia gaat R&D-vaardigheden ontwikkelen
Bij Océ in Singapore werken ruim 120 mensen. OTA geeft leiding aan Océ’s productie-activiteiten in Azië, stuurt nieuwe activiteiten aan op het gebied van toeleveranties, houdt toezicht op het opstarten van producten in de fabrieken en bewaakt de kwaliteit en levering ervan. Verder gaat een kernteam van OTA nauw samenwerken met de Singaporese Economic Development Board. Door deze samenwerking beschikt Océ over toegang tot specifieke vakkennis en productietechnologieën voor de ontwikkeling en fabricage van high-tech printers in de regio.

‘Wij zijn verheugd dat Océ, een wereldleider in document management en printing, Singapore heeft uitgekozen voor de oprichting van zijn technologiecentrum voor R&D, productintroducties en logistiek’, aldus Manohar Khiatani, plaatsvervangend algemeen directeur van de Singapore Economic Development Board. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Océ Singapore zal ervaren als een ideale locatie voor deze hoogwaardige activiteiten. Vanwege zowel de aanwezigheid van hoogopgeleide medewerkers en leveranciers, als de aanwezigheid van uitgebreide logistieke- en R&D-vaardigheden.’

Océ’s positie in Azië versterken
De opening van OTA maakt deel uit van een consistente ontwikkeling om de positie van Océ in Azië te vergroten. In 2007 behaalde Océ 5% van zijn totale omzet van € 3,1 miljard in Azië. Ruim 18 jaar geleden opende Océ in Singapore een internationale inkooporganisatie om de ontwikkeling van een Aziatische leveranciersbasis te stimuleren.

De laatste vijf jaar heeft Océ samengewerkt met productiepartners bij de fabricage van voornamelijk grootformaatprinters en sommige rolprintmodules, die voorheen in Nederland werden gemaakt. Dit leverde gemiddelde kostenbesparingen op, die opliepen tot 30%. Dat is volledig in lijn met het door Océ uitgesproken doel om eind 2008 ongeveer 80% van de Venlo productiewaarde van de cutsheet en grootformaatprinters te laten fabriceren in Azië en Centraal Europa.

In 2007 hebben Océ en de Technische Universiteit Eindhoven hun krachten gebundeld om de best gekwalificeerde Aziatische studenten aan te trekken voor een tweejarige universitaire masteropleiding in technologie en innovatie, gevolgd door een driejarig contract voor een carrière bij Océ.

In de afgelopen periode heeft Océ voortgang gemaakt bij de verdere opbouw van een professioneel distributienetwerk in Azië. In maart 2007 maakte Océ bekend dat de Chinese Founder Group Océ-printers gaat verkopen op de Chinese markt. In januari 2008 maakte Océ bekend dat Fuji Xerox grootformaat kleurenprinters van Océ gaat verkopen op de Aziatische markt voor technische documentatie.

‘We naderen nu snel onze vastgestelde doelen’, aldus Tjebbe Smit, directeur van OTA. ‘Het is een voorrecht om in Singapore een team op te mogen bouwen van hoogopgeleide en gemotiveerde mensen, die onze technologische operaties in Azië gaan leiden. We willen graag het beste resultaat behalen uit de samenwerking met onze R&D- en productiepartners en tevens het verder verbeteren van onze systemen voor deze snelgroeiende printermarkt.’




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL