Nutreco’s visvoer joint venture in Japan koopt Kirin Feed

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/04/2005 08:25
Nutreco’s Japanse joint venture Yamaha Nutreco Aquatech (YNA) heeft alle aandelen verworven in Kirin Feed, een dochteronderneming van het Japanse Kirin Beer Co. Kirin Feed verhandelt visvoer voor yellowtail, zeebrasem, paling en andere kweekvis met een totaal volume in 2004 van 20.000 ton en een omzet van EUR 20 miljoen. Met deze transactie versterkt YNA haar concurrentiepositie op de Japanse visvoermarkt.

De recent benoemde general manager van YNA, Rik van Westendorp: "Op dit moment zien we een consolidatie in de visvoerindustrie in Japan. Dit is een perfecte tijd om onze krachten te bundelen. De combinatie van Kirin Feed met de visvoeractiviteiten van YNA geeft de onderneming de gewenste schaal om onze klantgerichtheid en de efficiëntie van onze bedrijfsvoering verder te optimaliseren."

YNA werd in 1998 opgericht door Nutreco en Yamaha Motors Company, die beide en 50% belang hebben. De onderneming is gevestigd in de stad Fukuoka op het eiland Kyushu. Meer dan 80% van YNA visvoer specialiteiten wordt lokaal door derden geproduceerd.

De expansie van de visvoeractiviteiten in Japan past binnen het raamwerk van Nutreco’s strategie ‘Rebalancing for Growth’, die is aangekondigd in november 2004. De focus in Nutreco’s activiteitenportefeuille en geïnvesteerd vermogen verschuift naar haar wereldwijde activiteiten voor diervoeding en visvoer waarmee Nutreco in 2004 een omzet van ongeveer EUR 2 miljard behaalde.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL