Nutreco halfjaarcijfers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/08/2001 09:33
Nutreco (vee- en visvoerconcern) heeft goede cijfers behaald; het 1e halfjaar steeg de winst met 27% tot 33,2 miljoen euro. Dat is inclusief 6,2 miljoen euro aan betaalde goodwill (voor belastingen) en de omzet kwam uit op 1,8 miljard euro en dat is + 28%.
Topman de heer W. Dekker was dan ook zeer tevreden, de mkz en bse heeft ons ook geld gekost, maar per saldo kwam er een sterk positief saldo uit.
De vraag naar kip was sterk en hierdoor kreeg het resultaat uit deze hoek een extra verhoging. De zalmprijs staat onder druk, want er komen steeds meer aanbieders (Chili) en het kan best zo zijn dat de zalmkwekerij geen blijvertje is.
Wij zijn voor het gehele jaar optimistisch en gaan uit van een winststijging van ca. 20% voor afschrijving van goodwill en ca. 10% na afschrijving.

Wij van debeleggersadviseur.nl vinden het aandeel goed aan de prijs en zouden een gedeeltelijke ruil naar CSM op z'n plaats vinden.
De eisen op kipproducten worden straks ook aangescherpt en dat kan weleens ten koste gaan van de marges!
De koers was d.d.7-8-01 51,15 euro.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL