Nutreco maakt maatregelen bekend voor herstructurering van Nederlandse pluimveeactiviteiten.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/12/2003 09:12
Nutreco’s dochteronderneming voor verse kipproducten in de Benelux, Pingo Poultry, maakt vandaag het pakket maatregelen bekend voor de eerder aangekondigde herstructurering van haar activiteiten in Nederland. In totaal komen circa 125 arbeidsplaatsen (voltijdbanen of FTE’s) te vervallen. Pingo Poultry is in overleg getreden met de vakbonden en ondernemingsraad en streeft ernaar zoveel mogelijk medewerkers binnen de eigen onderneming of andere Nutreco-bedrijven te herplaatsen.

Eerder dit jaar kondigde Nutreco aan dat de ingrijpende gevolgen van de uitbraak van de vogelpest een reorganisatie noodzakelijk maakten van haar pluimvee activiteiten in de Benelux. Pingo Poultry zal zich verder concentreren op de productie van verse kip en kipproducten voor grote supermarktketens in Nederland en België.
Daarnaast levert Pingo Poultry aan de voedingsmiddelenindustrie en food service bedrijven in Noord-West Europa.

Pingo Poultry heeft in september 2003 reeds een reorganisatie van de activiteiten in België bekendgemaakt. De productielocatie in Stevoort is inmiddels gesloten en alle activiteiten in België zijn nu geconcentreerd in Maasmechelen. Ook het hoofdkantoor van Pingo Poultry in Nederland is gereorganiseerd. Pingo Poultry is voornemens de productielocatie in Cuyk te sluiten, terwijl de activiteiten in Mierlo (Brabant) worden uitgebreid.

De productie in het Overijsselse Goor zal worden gecontinueerd. In de nieuwe organisatie-opzet voor Nederland en België behoudt Pingo Poultry drie productielocaties met in totaal circa 1.040 medewerkers.

De totale herstructureringskosten van de Nederlandse en Belgische activiteiten inclusief extra afschrijvingen worden begroot op circa EUR 14 miljoen. Deze lasten vallen geheel in de tweede helft van 2003.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL