Nutreco investeert EUR 20 miljoen in een nieuwe premix- en speciaalvoerfabriek in Rusland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/01/2011 08:14
Nutreco investeert circa EUR 20 miljoen in een nieuwe fabriek in de Russische landbouwregio Voronezh. De fabriek gaat speciaalvoer voor jonge dieren produceren en concentraten en premixen voor koeien, varkens en pluimvee. De fabriek wordt in de eerste helft van 2012 operationeel en biedt dan werk aan vijftig medewerkers. Deze investering draagt bij aan de versterking van de marktpositie van Nutreco in Rusland. Op dit moment heeft Nutreco in Rusland een verkooporganisatie met 140 medewerkers. De omzet wordt voornamelijk behaald met importen.

Nutreco is een van de grootste importeurs van speciaalvoer voor jonge dieren, concentraten en premixen in Rusland. Deze investering is daarom een logische vervolgstap en biedt Nutreco een goede mogelijkheid voor duurzame groei in een van de belangrijkste landbouwregio's ter wereld. De plaatselijke autoriteiten hebben verheugd gereageerd op de geplande bouw van de fabriek.

Strategie
Met deze locale productielocatie voor speciaalvoer voor jongen dieren, concentraten en premixen is Nutreco in staat om haar productaanbod en omzet aan de veeteeltsector in Rusland uit te breiden. Doordat de nieuwe fabriek in de directe nabijheid van de markt gaat produceren, kan het sneller inspelen op de vraag en zullen de kosten verminderen.

Frank Tielens, Nutreco Executive Vice-President Specialties: "De investering is volledig in lijn met de strategie van Nutreco om haar speciaalvoerposities op belangrijke wereldmarkten te versterken en zich te concentreren op geografische regio's met goede vooruitzichten op structurele, winstgevende groei. Rusland is mondiaal gezien een grote groeimarkt en heeft de ambitie om meer zelfvoorzienend te worden. De nieuwe fabriek in Rusland draagt hier aan bij."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL