Nutreco sluit overeenkomst voor overname van de mengvoeractiviteiten van Cargill in Spanje en Portugal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/07/2009 18:56
Nutreco heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van de diervoedingsactiviteiten van Cargill in Spanje en Portugal. Hiermee verwerft Nutreco de 12 mengvoerproductiebedrijven van Cargill in deze regio, met een gezamenlijk productievolume van circa 700.000 ton, een jaaromzet van circa EUR 240 miljoen en 450 medewerkers. Met deze overname versterkt Nutreco haar leidende positie in diervoeding op de Iberische markt. De transactie vindt plaats onder voorbehoud van de goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten.

De overgenomen productielocaties maken voer voor alle diersoorten in de veehouderij. Met de verworven activiteiten zal naar verwachting over twee jaar, na de integratie en transformatie, eenzelfde operationele marge worden gerealiseerd als met de bestaande Nutreco mengvoeractiviteiten in Spanje en Portugal. Met de overname is een totaalbedrag van circa EUR 40 miljoen gemoeid, waaronder begrepen de integratie, transformatie en de nodige investeringen in de komende twee jaar.

Francisco Irazusta, Managing Director van Nanta, de mengvoeractiviteiten van Nutreco in Spanje en Portugal: "Met deze overname wordt Nanta versterkt met een team professionals met uitgebreide kennis van deze sector. Samen met de inzet en deskundigheid van onze eigen mensen zal dit nieuwe team belangrijke synergieën opleveren en de kwaliteit, het innovatief vermogen en het niveau van voedselveiligheid in deze sector verder verhogen. Dit komt uiteindelijk ten goede aan onze bestaande en nieuwe klanten."

Joe Stone, President van Cargill's wereldwijde diervoedingsactiviteiten: "Cargill is als diervoedingsonderneming al vele jaren actief op de Iberische markt, maar wij hebben nu besloten om onze portefeuille te herzien. Vanuit andere vestigingen in Spanje levert Cargill al jaren grondstoffen aan Nutreco voor de productie van diervoeding en zal dit ook blijven doen. De verkoop van de 12 productielocaties aan Nutreco is een kans om deze mengvoeractiviteiten in de toekomst succesvol te positioneren. Wij zijn ervan overtuigd dat deze activiteiten hiermee in zeer capabele handen komen."

Jerry Vergeer, Nutreco's Executive Vice-President Agriculture: "Deze overname versterkt onze positie in deze belangrijke regio en onderstreept onze wens om verder te groeien in markten waar Nutreco al een leidende positie heeft."

. * * * *

reactie XEA.nl
Cargill is een van de grootste familie bedrijven in de wereld.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL