Nutreco verwerft premix- en speciaalvoeronderneming in Tsjechië en Slowakije

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/08/2008 07:58
Nutreco kondigt de acquisitie aan van Biofaktory, een premix- en speciaalvoeronderneming met productiefaciliteiten in Tsjechië en Slowakije. De aankoopprijs zal circa EUR 10 miljoen bedragen.

Biofaktory is marktleider in premixen en speciaalvoer in Tsjechië en Slowakije en exporteert naar landen in Centraal en Oost Europa. De onderneming staat zeer goed bekend in de markt en heeft een sterke focus op R&D en op het geven van - technisch - advies waarmee zij haar klanten kan faciliteren. Biofaktory heeft een deelneming van 54% in een legbroederij.

Biofaktory heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 40 miljoen.

Juergen Steinemann, Chief Operating Officer bij Nutreco: "Met deze acquisitie wordt Nutreco marktleider in Tsjechië en Slowakije. Bovendien versterkt de overname ons bedrijfsmodel, dat gebaseerd is op het leveren van speciaalvoer, know-how en diensten aan klanten in Midden- en Oost-Europa. Door de krachten te bundelen met de dochtermaatschappij van Nutreco in speciaalvoer, Trouw Nutrition International, vallen aanzienlijke kosten- en omzetsynergieën te behalen."

De acquisitie past binnen de groeistrategie van Nutreco, die erop gericht is haar activiteiten op het gebied van premixen en speciaalvoer uit te bouwen op groeimarkten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL