Nutreco wil EUR 170 miljoen teruggeven aan aandeelhouders middels

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/03/2007 19:07
Nutreco wil EUR 170 miljoen teruggeven aan aandeelhouders middels de uitkering van een superdividend. Ook wil de producent van dier- en visvoeding een aandeleninkoopprogramma starten ter waarde van EUR 15 miljoen. Dat heeft het bedrijf donderdag nabeurs bekendgemaakt. De punten zijn op de agenda gezet van de aandeelhoudersvergadering die op 26 april wordt gehouden.

Nutreco stelt aandeelhouders een superdividend voor van EUR 5,00 per aandeel. Hierover hoeft geen dividendbelasting te worden betaald. Als aandeelhouders hiermee instemmen, zal het dividend in augustus worden uitbetaald.

Het aandeleninkoopprogramma van circa EUR 15 miljoen dient ter dekking van personeelsaandelenplannen en toekomstige stockdividenden. Ook hiervoor moeten aandeelhouders het groene licht geven.

Daarnaast herhaalt Nutreco dat het overnamegesprekken voert met verschillende kandidaten. Zij hebben in totaal een omzet van meer dan EUR 1 miljard. Bij de presentatie van de jaarcijfers in februari maakte de onderneming ook al bekend in gesprek te zijn met meerdere partijen. Toen sprak Nutreco van een totale omzet van circa EUR 1,3 miljard.

Het plegen van acquisities vormt het tweede deel van de strategie van Nutreco, 'Rebalancing for Growth'. Na de verkoop van de zalmkweekactiviteiten afgelopen jaar, is het bedrijf nu aanbeland bij het tweede hoofdstuk van de stratgie, de groei. De uitbreiding is gericht op West-Europa en groeimarkten zoals Rusland, India, China, Polen, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilie en Mexico.

Een analyse van acquisitiescenario's in combinatie met de gewenste kapitaalstructuur heeft volgens Nutreco aangetoond dat er voldoende financieringsruimte is om grotere overnames te plegen en tegelijkertijd een superdividend uit te keren aandelen in te kopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL