Imtech: 45 miljoen euro industriële orders in Zweden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/01/2013 07:36
Gouda - Royal Imtech N.V. (technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het recent opdrachten ter waarde van 45 miljoen euro heeft verworven in de Zweedse industriële markt, waarbij de technische kerncompetenties elektrotechniek, werktuigbouw en energie-oplossingen met elkaar worden gecombineerd tot een totaaloplossing.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'In de Zweedse industriële markt is Imtech een van de sterkste spelers. De strategie richt zich op langdurige intensieve samenwerking met klanten, veelal in de vorm van meerjarige managed services contracten. Deze aanpak leidt tot spin-off in de vorm van additionele projecten, waarin de toegevoegde waarde van Imtech goed tot zijn recht komt. Tegelijkertijd ontwikkelt Imtech voor opdrachtgevers interessante concepten voor energie-efficiëntie en energiebesparing. Daarnaast leidt de multidisciplinaire clustering van elektrotechniek, werktuigbouw en energie-oplossingen vanuit de diverse Imtech-bedrijven tot nieuwe serviceconcepten. Dit alles maakt additionele groei mogelijk.'

Nieuwe industriële orders
Als spin-off van een meerjarig managed services contract met papierfabrikant Korsnäs in Gävle is Imtech geselecteerd als technologiepartner voor de inrichting van een deel van de technische infrastructuur in een nieuw te realiseren biomassacentrale. De 150 MW elektriciteit die door deze centrale wordt gegenereerd betekent dat het productieproces van de klant in grote mate energieneutraal wordt.

Bij Scania in Enköping leidt een bestaand servicecontract tot een aanzienlijke elektrotechnische upgrade. Gelijktijdig realiseert Imtech de upgrade van diverse werktuigbouwkundige voorzieningen, bijvoorbeeld de hogedruk in de productielijn. Bij Volvo in Skövde worden meerdere elektrotechnische upgrades uitgevoerd en in een Volvo-fabriek in Arvika wordt een energie-monitoringoplossing geïmplementeerd.

In de markt van industriële wasserijen werd een innovatief concept voor een meer efficiënte stoomproductie, inclusief een energiebesparing van bijna 20%, tot stand gebracht bij de industriële wasserijen Lima en Storsjö. Voor dit concept bestaat in de markt veel belangstelling. Imtech is recent eveneens benoemd tot energiepartner van de industriële producent Atlas Copco. Bij een productiefaciliteit voor hightech stroomonderbrekers van ABB in Ludvika is een multidisciplinair project verworven.

reactie XEA.nl
Het rijgen gaat maar door en delen van Oranjewoud zouden perfect inpassen bij Imtech. Wie weet dat dat nog eens komt in het rijgen van Imtech.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL