Imtech: 37 miljoen orders voor energie-efficiënte in hoofkantoor Greenpeace en Main Gate Porta Office

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/11/2012 08:40
Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het voor 37 miljoen euro orders heeft ontvangen voor de hightech duurzame technologische infrastructuur in zowel het multidisciplinaire project 'Elbarkaden' in Hamburg - onder andere het onderkomen van het nieuwe Greenpeace hoofkantoor - als het nieuw te bouwen kantorencomplex 'Main Gate Porta' in het centrum van Frankfurt. Het Hamburgse project heeft een Gold 'pre-certificaat' toegekend gekregen van de Duitse Sustainable Building Council (DGNB). Het kantorenproject in Frankfurt realiseert een besparing die 25% lager ligt dan de Duitse EnEV-normering (Energieeinsparverordnung) voorschrijft.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech is marktleider op het gebied van energie-efficiënte in Duitsland en Oost-Europa. Het grootste deel van de orders kent een component gerelateerd aan energie-efficiëntie en/of energiemanagement. Na omvangrijke duurzame projecten zoals de groene revitalisatie van de Deutsche Bank in Frankfurt of het duurzame hoofdkantoor van Spiegel-uitgeverij in Hamburg, zijn deze twee nieuwe projecten koplopers in duurzaamheid, die grenzen aan dat wat technologisch gezien haalbaar is.'

Twee voorbeelden van innovatieve energie-efficiëntie
Het multidisciplinaire project 'Elbarkaden' in het centrum van de Hamburgse HafenCity kent een oppervlakte van meer dan 23.500 m2. Naast het nieuwe hoofkantoor van Greenpeace dat hierin wordt gevestigd, biedt het duurzame gebouw ruimte aan andere kantoren, winkels, cultuur, uitgaan en luxe appartementen. Het nieuwe 'Main Gate Porta' gebouw bestaat uit een deel van negentien verdiepingen (70 meter hoog) en een deel van zeven verdiepingen. Het nieuwe duurzame gebouw van ongeveer 20.000 m2 vormt de eerste fase van de Main Gate business district ontwikkeling in het oostelijk deel van de oude stad van Frankfurt. Beide projecten zijn toonbeelden van innovatieve energie-efficiëntie.

Oplossingen voor innovatieve energie-efficiëntie
Het certificeringssysteem van de Duitse Sustainable Building Council (DGNB) hanteert meer dan 50 criteria op het gebied van ecologie, verbruik, technologie en processen. Het DGNB Gold certificaat wordt alleen toegekend als al deze criteria op het hoogste niveau worden ingevuld. Voor de ontwikkeling van 'Elbarkaden' in Hamburg heeft Imtech opdracht gekregen om het totale energie- en technologieconcept in te richten op basis van het door Imtech ontwikkelde Active Building® concept. Dit concept realiseert een maximale CO2-uitstoot van slechts 34 gram per kilowatt uur. Hierdoor ligt het energieverbruik beduidend lager dan 100 KWh per vierkante meter per jaar. Om dit te realiseren worden meerdere innovaties toegepast, zoals energieterugwinning, afvalwarmtegebruik, koudeopslag, warmteopslag, speciale pomptechnologie, gebruik van hernieuwbare energie (zonne-energie, windturbines op het dak, geothermie, zonnecollectoren en biomassa) en gebruik van materiaal met een lage carbon footprint. Smart Building automatisering maakt een geïntegreerde energiebenadering mogelijk. Water wordt onder andere bespaard door het gebruik van regenwater en waterbesparende oplossingen. Per jaar zal het gebouw ongeveer een derde meer energie opwekken dan het gebruikt. Dit overschot wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

In 'Main Gate Porta' in Frankfurt is Imtech verantwoordelijk voor de complete duurzame technologische infrastructuur, inclusief in hightech plafonds verwerkte verwarming, ventilatie en airconditioning met geïntegreerde energie-efficiënte verwarmings- en koelsystemen. Daarnaast verzorgt Imtech alle duurzame elektrotechnische oplossingen, alle water- en LED oplossingen en de complete veiligheid en brandbeveiliging. Een innovatief gebouwautomatiseringssysteem stuurt alle mechanische processen aan, die in grote mate bijdragen aan de energie-efficiëntie en daarmee zorgen voor een extreem lage carbon footprint. De technologie is zo afgestemd dat de temperatuur in elke kamer individueel kan worden geregeld en dat ramen gewoon open kunnen. Dit zorgt voor een AAA-werkomgeving.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL