Imtech: 32 miljoen euro orders voor technologie-export uit Nederland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/02/2012 07:33
Gouda - Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het nieuwe orders heeft verworven ter waarde van circa 32 miljoen euro voor de export van hightech oplossingen op het gebied van industriële automatisering en power electronics naar Gabon, Nigeria en Frankrijk.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech beschikt in Coevorden in Nederland over een business unit met unieke kennis op het gebied van automatisering en power electronics (vermogenselektronica). Dit is technologie op het snijpunt van energietechnologie, industriële automatisering en elektronica. Door de uitdagende marktomstandigheden in Nederland richt de strategie zich onder meer op intensivering van de export van deze specifieke hightech oplossingen. Getuige de nieuwe orders zit de vaart hier goed in.'

Orders in Gabon, Nigeria en Frankrijk
Het olieveld 'Anguille', gesitueerd in de Atlantische Oceaan op circa 30 kilometer afstand van de kust van Gabon, is al bijna 30 jaar actief. Daarom is een deel van de technische infrastructuur aan vervanging toe. Imtech realiseert in opdracht van het olieconcern Total de vervanging van de kern (automatisering, besturing en control) van de telecommunicatie-infrastructuur van in totaal veertien olieplatformen. Imtech hanteert hierbij het volledige spectrum aan telecommunicatietechnologie en automatisering, zoals industriële software, glasvezeltechnologie, draadloze systemen, hightech cameratechnologie, radioverbindingen, golfmeetsystemen, alsmede de nieuwste generatie 'monitoring & control'. In dit kader wordt ook een hypermoderne controlroom aangelegd.

In de stad Port Harcourt in Nigeria werkt Imtech samen met lokale Nigeriaanse partners aan de realisatie en inbedrijfstelling van een energiecentrale die energie gaat leveren voor circa een miljoen inwoners van de stad. Tevens dient deze centrale als redundante oplossing voor de energievoorziening in een aantal cruciale gebouwen in de stad bij eventuele uitval van het energienet.

Tot slot levert Imtech power electronics oplossingen voor de aandrijving en conditionering van verschillende maritieme radarsystemen van Thales en de aandrijving van speciale centrifuges in een nieuwe fabriek van Areva SET in Zuid-Frankrijk.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL