Imtech: orders 65 miljoen euro voor technologie en energie in onderwijs in de UK

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/11/2011 07:33
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ter waarde van ruim 65 miljoen euro ontvangen voor technische oplossingen en het uitvoeren van energiebesparingen in het onderwijs in de UK. Het gaat om upgrading, renovatie, verbetering en nieuwbouw van technologische oplossingen bij diverse universiteiten, hoge scholen en privéinstellingen. Energie, CO2-reductie en veiligheid zijn in het onderwijs belangrijke aandachtspunten. Met 'slimme' en 'groene' technologische oplossingen weet Imtech hierop goed in te spelen.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech is één van de sterkste technologiespelers in het onderwijs in de UK. Steeds meer onderwijsinstellingen stellen hoge eisen aan energiebesparing, vermindering van CO2-uitstoot en verbetering van de veiligheid. 'Slimme' en 'groene' technologie maakt dit mogelijk. Integratie van alle voorkomende technische voorzieningen leidt tot totaaloplossingen die, ondanks veelal relatief krappe budgetten, economisch verantwoord zijn.'

Vraag naar energie-efficiënte onderwijsgebouwen neemt toe
Steeds vaker wensen onderwijsinstellingen de beste en meest duurzame technische oplossingen in hun huisvesting tot stand te brengen. Energie-efficiëntie, energiebesparing en de combinatie van 'slimme' en 'groene' technologie maken het in combinatie met alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige (lucht en klimaat) oplossingen mogelijk de wensen van onderwijsbesturen te realiseren. Imtech is als technologiepartner onder meer betrokken bij een technologische uitbreiding van de Loughborough University. Het nieuwe East Park Design Centre van deze universiteit is naast een architectonisch hoogstandje ook een voorbeeld van een energie-efficiënt gebouw met onder andere een hightech energy monitoring systeem. Bij de Nottingham Trent University wordt een nieuw studentenhotel gerealiseerd met een capaciteit van 827 studenten. Ook dit is een voorbeeld van een energie-efficiënt gebouw met onder andere zonnepanelen voor de warmwatervoorziening. In Birmingham worden in opdracht van Lend Lease vier nieuwe, energiezuinige, middelbare scholen gerealiseerd. Bij de Anglia Ruskin University in Cambridge wordt door Imtech een energie-efficiënte technologische upgrading uitgevoerd waarbij hightech warmte-krachtvoorzieningen en fotovoltaïsche cellen, die zonlicht direct in elektriciteit omzetten, worden ingezet. Imtech is tevens verantwoordelijk voor alle technische oplossingen, inclusief de energietechnologie, in nieuwe onderwijsgebouwen van de East Basildon Academies in Basildon, het Thomas Clarkson Community College in Wisbech en de Ormiston Bushfield Academy in Peterborough.

Bijzonder onderwijsproject voor blindengeleidenhonden
Een bijzonder onderwijsproject is een nieuwe behuizing voor de 'Guide Dogs of the Blind', een onderwijscentrum voor blinden waar blindengeleidenhonden worden opgeleid en blinden leren omgaan met blindengeleidehonden. Hier worden onder meer speciale audiotechnologie en hightech visuele systemen tot stand gebracht.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL