Imtech realiseert technologie in meest duurzame Green Building in Polen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/10/2011 07:47
- Groeidoelstelling voor Oost-Europa vastgesteld op 500 miljoen euro in 2015
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het in Polen in opdracht van Capital Park Group opdracht heeft gekregen om het meest duurzame Green Building van Polen te realiseren. Het gaat om het 65.000 m² grote kantoor Eurocentrum in het centrum van Warschau. Dit duurzame gebouw zal het eerste Poolse pand zijn dat een LEED Gold certificaat zal krijgen. LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. Dit is een objectieve maatstaf voor het realiseren van duurzame kantoorgebouwen die afkomstig is van de US Green Building Council. De order vertegenwoordigt een waarde van ruim 33 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech bezit sinds enige jaren een sterke positie in Polen. Imtech Polska is in eerste instantie tot stand gekomen door samenwerking met Duitse klanten die in Polen actief werden. Later is de positie van Imtech in samenwerking met Poolse klanten en investeerders aanzienlijk uitgebreid. In Polen is Imtech in staat een compleet technologisch dienstenpakket aan te bieden, inclusief hoogwaardige oplossingen op het gebied van energietechnologie. Ook in Polen neemt de vraag naar energie-efficiëntie sterk toe. Imtech weet hier goed op in te spelen. Realisatie van alle groene technische oplossingen in Eurocentrum - het meest duurzame Poolse Green Building voorzien van een LEED Gold certificaat - vormt een opnieuw een prima referentie.'

Meest duurzame Green Building in Polen
In toenemende mate staat energie-efficiëntie in Polen hoog op de agenda. Imtech weet hier met specifieke competenties goed op in te spelen en heeft mede dankzij unieke energiekennis de opdracht verworven voor alle technische oplossingen in het kantoorpand Eurocentrum. Dit moderne pand ligt midden in het centrum van Warschau tussen het drukke Artura Zawiszy Plein en het westelijk treinstation. Met een LEED BREEAM-score - de objectieve LEED BREEAM-classificatie Leadership in Energy and Environmental Design van de US Green Building Council - van circa 70% is het gebouw het meest duurzame kantoorpand van Polen. Eurocentrum Green Building onderscheidt zich door een bijna 50% hogere energie-efficiëntie en een circa 50% lagere CO2-uitstoot ten opzichte van een conventioneel gebouw.

Groene technologie
Eurocentrum Green Building omvat 65.000 m² moderne kantoorruimte met een hoog comfort (meer dan 50 m³ verse lucht per persoon per uur per 10 vierkante meter). Er zijn 18 verdiepingen waarvan er drie ondergronds als parkeergarage voor 112 auto's zijn ingericht. Daarnaast is voor het gebouw plek voor ruim 50 auto's. Het gebouw beschikt grote groene atriums waarin metershoge groene bomen een plek krijgen. Deze zijn ook van buitenaf zichtbaar en zullen als 'landmark' functioneren. In totaal is 1.500 m² van het pand als atrium ingericht. Het pand zit vol met groene technische oplossingen, waaronder decentrale energie-opwekking, koude- en warmteopslag, optimale ventilatie, warmteterugwinning van meer dan 90%, specifieke oplossingen voor lucht en klimaat die warmte en energie optimaal verdelen, energie-efficiënte gebouwautomatisering, gebruik van regenwater, een efficiënt systeem voor waterdistributie, energie-efficiënte verlichting, bewegingssensoren, een speciale warmtevoorziening in de gevel, duurzame ICT-infrastructuur etc. etc. Tevens is sprake van een duurzaam bouwproces, speciale maatregelen ter voorkoming van (lucht)vervuiling tijdens de realisatiefase en is het merendeel van de gebruikte materialen recylebaar.

Imtech: meest duurzame technische dienstverlener van Polen
Met haar groene dienstenpakket onderscheidt Imtech zich op de Poolse markt voor technische dienstverlening. De vraag naar groene, energie-efficiënte oplossingen neemt sterk toe. Naast modernisering en verduurzaming van bestaande complexen is er in toenemende mate sprake van nieuwe groene initiatieven. Imtech is in beide segmenten actief. Recent is Imtech bijvoorbeeld betrokken bij de duurzame renovatie van de technologische modernisering van het station in Katowice (Kattowitz).

Verdere groei in Oost-Europa, groeidoelstelling 2015: circa 500 miljoen euro
Imtech streeft strategisch naar een opbrengstenniveau van 8 miljard euro in 2015 (opbrengsten 2010: 4,5 miljard euro). Een deel van de beoogde groei zal uit Oost-Europa komen. Naast sterke groei in Polen, verwacht Imtech ook voortgaande groei in Hongarije, Rusland en Roemenië. Voor Oost-Europa ligt de groeidoelstelling 2015 op circa 500 miljoen euro, te bereiken door een combinatie van voortgaande autonome groei en acquisities.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL