Imtech: orderportefeuille in Hongarije neemt toe tot 100 miljoen euro

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/09/2011 07:36
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat de orderportefeuille in Hongarije in korte tijd is toegenomen tot nagenoeg 100 miljoen euro. Eind mei 2011 heeft Imtech de Hongaarse activiteiten van YIT overgenomen, die inmiddels zijn omgedoopt tot Imtech Hungary Industrial Services. In juni 2011 kondigde Imtech de eerste Hongaarse orders ter waarde van 27 miljoen euro voor Audi en Ceva aan. Thans maakt Imtech bekend dat het van opnieuw Audi en ook Infenion nieuwe orders ter waarde van circa 57 miljoen euro heeft ontvangen. Samen met diverse kleinere projecten is de orderportefeuille hiermee goed gevuld.

Rene van der Bruggen, CEO Imtech: 'De combinatie van lokale aanwezigheid en technologische competenties vanuit Duitsland, maakt dat Imtech in Hongarije in korte tijd meteen tot de sterkste technische spelers behoort. Dit maakt het mogelijk om voor vooraanstaande Europese opdrachtgevers die in Hongarije actief zijn of worden de rol van technologiepartner met verve te vervullen. Dit past in onze groeistrategie 2015 om ook in Oost-Europa een sterke positie op te bouwen.'

Nieuwe orders van Audi in Györ: duurzame energiecentrale en technische infrastructuur carrosserie- en montagehal
Autoproducent Audi realiseert in Györ een aanzienlijke uitbreiding van zijn productiecapaciteit. Doelstelling is om hier in 2013 circa 125.000 Audi-modellen per jaar te produceren. Imtech is één van de vaste technologiepartners van Audi in Duitsland en is met haar nieuwe Hongaarse vestiging nu ook in staat deze rol voor de uitbreiding van de Audi-activiteiten in Györ te vervullen. Imtech zal een nieuwe decentrale energiecentrale realiseren met een thermisch vermogen van 100 MW. Deze hoogefficiënte centrale, die het hart van de nieuwe productiefaciliteit vormt, dekt de volledige energieverzorgingsbehoefte aan warmte, koude, stroom, perslucht, aardgas en water die nodig is om het gewenste aantal Audi-modellen te kunnen produceren. De energie-efficiënte centrale kenmerkt zich door een extreem lage CO2-uitstoot. Voor de nieuwe carrosseriehal verzorgt Imtech de volledige technische infrastructuur met alle faciliteiten nodig voor de inzet van hitte, warmte, koeling, perslucht en stroom. Voor een nieuwe montagehal had Imtech al een vergelijkbare opdracht ontvangen, maar is het hier nu ook verantwoordelijk voor de brandbeveiliging, specifiek beluchting, de proceslucht, het verwijderen van schadelijke gassen met specifieke Imtech-technologie en tal van andere technische voorzieningen. Alle technische oplossingen voor de carrosserie- en montagehal zullen binnen een jaar operationeel zijn. De duurzame energiecentrale zal eveneens in 2012 worden opgeleverd.

Uitbreiding en energie-upgrade voor Infineon in Cegléd
In Duitsland is Imtech een van de vaste technologiepartners van halfgeleiderproducent Infinion Technologies. Deze onderneming beschikt ook in Cegléd in Hongarije over een productiefaciliteit. De faciliteit wordt uitgebreid en tegelijkertijd wordt middels specifieke elektrotechnische aanpassingen de energievoorziening energiezuinig gemaakt. Imtech verzorgt alle technische oplossingen, inclusief onder meer de hightech gebouwautomatisering en (brand)beveiliging. Het project is over een jaar gereed.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL