Imtech: 67 miljoen euro orders voor duurzame biogascentrales en upgrading van afvalwatervoorzieningen in de UK

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/08/2011 07:35
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het van diverse Engelse waterbedrijven opdracht heeft gekregen voor realisatie van duurzame biogascentrales en upgrading van afvalwatervoorzieningen in de UK. Met de orders wordt de carbon footprint (ecologische 'voetafdruk') van diverse klanten verlaagd. De orders vertegenwoordigen een waarde van ruim 67 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'In de UK beschikt Imtech over nagenoeg unieke kennis op het kruispunt van afvalwaterbehandeling en energie. Dit uit zich in een sterke markpositie in de markt van afvalwaterbehandeling. De nieuwe orders en een recent gewonnen prestigieuze milieuprijs voor biogascentrales van het waterbedrijf Welsh Water bevestigen deze sterke positie. In het kader van onze groeistrategie 2015 wordt deze kennis ook naar andere Europese Imtech-landen geëxporteerd, bijvoorbeeld naar Nederland.'

Van afval naar energie
Unieke technologische kennis van zowel energie als water leidt tot verdere groei van Imtech in de markt van afvalwaterbehandeling in de UK. Imtech is een specialist in behandeling van 'biosolids' (rioolslib), een restproduct dat vrijkomt bij de zuivering van rioolwater. Deze ondergaan een duurzame behandeling op basis van innovatieve anaerobe vergistingstechnologie ('advanced digestion') in hightech biogascentrales. Hierdoor ontstaat een maximale hoeveelheid biogas dat wordt omgezet in duurzame energie. Tevens wordt een hoogwaardige landbouwmeststof gecreëerd. Recent heeft het prestigieuze magazine Construction News voor opgeleverde biogascentrales van het waterbedrijf Welsh Water in Cardiff en Afan de prestigieuze Award 'Environmental Project of the Year' (milieuproject van het jaar) toegekend.

Een omvangrijke nieuwe order is ontvangen van Anglian Water. Voor dit waterbedrijf zal Imtech in Basildon en Cliff Quay samen met partner Galliford Try duurzame biogascentrales realiseren met een totale behandelcapaciteit van circa 25.000 ton 'biosolids' per jaar. Beide partners zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering, bouw, inbedrijfstelling en optimalisatie van de centrales, waarmee op jaarbasis meer dan 17 GWh aan duurzame elektriciteit wordt opgewekt. De centrales zullen in 2013 in gebruik worden genomen. Voor Anglian Water realiseert Imtech op vier verschillende locaties innovatieve warmte-/krachtvoorzieningen die in 2015 samen meer dan 80 GWh aan duurzame elektriciteit zullen opwekken. Voor waterbedrijf Welsh Water zal in het kader van een bestaand raamcontract in Five Fords een technologische renovatie en upgrading worden uitgevoerd van een bestaande biogascentrale die per jaar 10.000 ton 'biosolids' verwerkt. Op diverse andere locaties in Wales zal Imtech voor dezelfde klant de afvalwatercapaciteit verder vergroten. Met het waterbedrijf Veolia Water werd een raamcontract overeengekomen voor verbetering en uitbreiding van diverse bestaande drinkwater- en afvalwatervoorzieningen op diverse locaties in de UK.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL