IHC Caland: nieuwe opdrachten voor de Offshore Divisie en verkoop scheepsbouwactiviteiten afgerond

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/03/2005 07:36
NIEUWE OPDRACHTEN
Met genoegen deelt IHC Caland N.V. mede dat haar volledige dochter Single Buoy Moorings Inc in de loop van de afgelopen maand de volgende opdrachten heeft ontvangen:

Van Stolt Offshore de opdracht voor het ontwerp en de levering van een diepwater olie-exportsysteem voor installatie in het door BP geëxploiteerde Greater Plutonio veld voor de kust van Angola. Het contract zal worden uitgevoerd in een consortium met het Angolese bedrijf Sonamet. Het systeem, dat in een water diepte van 1280 meter wordt geïnstalleerd, zal gebruikt worden voor de overslag van geproduceerde olie van de FPSO naar export tankers.
Een intentieverklaring voor het ontwerp, de levering en installatie van een afmeersysteem voor de FPSO voor ChevronTexaco’s Agbami veld voor de kust van Nigeria. De werkzaamheden zijn gelijk aan hetgeen door SBM afgelopen jaar succesvol werden uitgevoerd voor Shell’s Bonga FPSO, eveneens voor de kust van Nigeria.
Van BP Trinidad and Tobago LLC een opdracht voor de levering van een door SBM-Imodco gebouwde voorraad boei ter vervanging van één van BP’s overslagsystemen van de Galeota Point raffinaderij, door de groep in de zeventiger jaren geleverd.
Een contract van Soilmare S.r.L. voor het ontwerp en de levering van een kompleet CALM-systeem voor het Mellitah Upgrading Project van Agip Oil Co. Ltd, Libië.

De totale waarde van de vier opdrachten bedraagt ongeveer 100 miljoen US Dollars.

VERKOOP SCHEEPSBOUWACTIVITEITEN AFGEROND
Met genoegen deelt IHC Caland N.V. mede dat de verkoop van haar volledige scheepsbouwactiviteiten vandaag dinsdag 1 maart 2005 is afgerond. In aanvulling op de verkoop van het belang van 82% in de werven van IHC Holland en De Merwede, voorlopig aangekondigd op 21 januari, heeft de koper IHC B.V. ook de optie op de resterende 18% van de aandelen uitgeoefend, hetgeen betekent dat IHC Caland geen verder belang behoudt in de scheepswerven. Goedkeuring voor de verkoop is ontvangen van de Europese Commissie, van de aandeelhouders van IHC Caland en van de ondernemingsraden van de scheepswerven.

De koper, IHC B.V., is voor 49% het eigendom van Rabo Participaties B.V. (Rapar), de participatiemaatschappij van de Rabobank, voor 33% van het management en werknemers van de scheepswerven en voor 18% van Parkland, een onderdeel van de Indofin groep.

De totale opbrengst van de verkoop bedraagt EUR 7.800.000, inclusief de rente over de koopprijs vanaf de effectieve koopdatum ten bedrage van ongeveer EUR 300.000. De financiële gevolgen van de transactie zijn samengevat in het persbericht van het bedrijf van 31 januari en toegelicht in de informatie die is verstrekt op 25 januari in verband met de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, gehouden op 11 februari, ter goedkeuring van de transactie.

IHC Caland wenst het nieuwe onafhankelijke bedrijf veel succes toe.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL