IHC Caland, hoe verder na de opsplitsing?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/09/2004 10:39
Dat is ook voor onze redactie een grote vraag. Wel hebben wij ons verkoopadvies vandaag bijgesteld naar houden. Daar IHC Caland profiteert van de hoge olieprijs, maar er is meer concurrentie.
Bij de contracten wordt IHC betaald in dollars en bij overschrijding van een bepaalde hoeveelheid opgepompte olie, is er een meerprijs.
Wel is voor ons (red.XEA.nl) de vraag, hoeveel afschrijving voor de "baggerpoot"? En niet alleen dat.
Wij komen al enige tiental jaren bij IHC over de vloer en wij weten nog goed de minder jaren in de jaren zeventig/tachtig. Toen een afsplitsing in verband met mogelijke aansprakelijkheid i.v.m. eventuele claims bij failliet gaan zouden kunnen volgen. Vandaar die afsplitsing (IHC Inter) in de jaren zeventig.
Toen zei de heer Bax, "wij maken eigen ontwerpen en die passen wij aan", hierdoor hebben wij systemen ontworpen, die niet standaard zijn.
Onze vraag (red.), hoe worden deze systemen in de af/opsplitsing in waarden meegenomen?
Dit soort vragen houdt ons nog even terughoudend bij IHC Caland.
Ook wordt de concurrentie steviger, dat was minder in het verleden. Toen zei de heer Bax daarover, " de concurrentie loopt ook vast waar ook wij vastliepen, maar door aanpassingen aan de systemen hebben wij dat opgelost. Door dat stil liggen van de systemen hebben wij (IHC) schadeclaims gekregen en die krijgt de concurrenties nu ook en dat beperkte de concurrentie weer.

Ook heeft IHC Caland door de vaste inkomsten uit die contracten (meestal lang jarige), 'n stabiele inkomstengroei en weet men zeg maar al van tevoor hoeveel geld er binnen komt.
Voor dit jaar gaat IHC Caland uit (zij rapporteert in USA dollars) van een operationele netto winst van USA $100 miljoen en dat de afsplitsing van de baggerpoot al vergevorderd is. Wij (red.) verwachten voor het einde van dit jaar (2004) dat er twee bedrijven ontstaan, een onder leiding van de heer J.J.C.M. van Dooremalen (baggerpoot) en een onder leiding van de heer Didier Keller.
Nieuwe orders zijn er voldoende in voorraad, want in het 1e halfjaar werden voor een bedrag van USA$ 415 miljoen aan nieuwe opdrachten ontvangen en de orderportefeuille is per 30-6-2004 groot USA $ 4,49 miljard, tegen USA$ 4,76 miljard ultimo 2003.
Wij verhogen ons verkoopadvies naar houden, in afwachting van de opsplitsing van het bedrijf.
IHC Caland is altijd een degelijk bedrijf geweest, maar voorzichtigheid blijft geboden, wij hebben de "slechte" jaren zeventig/tachtig ook meegemaakt!
En wat gaat de olieprijs doen en wat te denken aan nieuwe energiebronnen?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL