IHC Caland en haar verwachting voor 2004 en verdere jaren.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/02/2004 11:40
De verwachting voor 2004.
De Groep blijft voornemens de scheepsbouwactiviteiten in 2004 af te splitsen. Na het uitbrengen van de financiele resultaten over 2003 in maart a.s, zal onmiddelijk gezocht worden naar potentiele kopers. Indien deze optie niet tot succes leidt, zal het oorspronkelijke plan voor een afzonderlijke beursnotering van IHC Holland en De Merwede worden uitgevoerd, wat tot een feitelijke afsplitsing medio 2004 zal leiden. Door al deze zaken en de moeilijke markt, kan de Groep geen winstverwachting geven.

Marktontwikkelingen 2004
De olieprijs is op een hoog niveau, hoewel de dollar een daling ten opzichte van de euro laat zien, is er doordat de Groep in dollars rapporteerd, toch wel een mindere inkoopskracht als totaal.
De Groep verwacht een sterk betere orderontvangst, maar voor de baggerbouwactiviteiten is er onzekerheid. Die onzekerheid komt door het conflict tussen Indonesie en Singapore in verband met de "zandwinning". Er worden wel orders verwacht uit landen als China, India etc., maar het loopt niet eenvoudig.
De sluiting van Van Der Giessen de Noord, zal voor De Merwede weer orders kunnen opleveren, die zijn instaat de leemte op te vullen , die Van Der Giessen achterlaat.
De Offshore sector werd in 2003 vertraagd door de ontwikkeling van olie en gasvelden en ook op diep water gebied. De Olie Mijen verleggen hun plannen naar Rusland, Kaspische Zee en naar de wereldwijde exploitatie van vloeibaar aardgas, LNG.
Er worden geen onmiddelijke verandering in het investeringsbeleid waargenomen en die zullen pas later dit jaar misschien komen.
Totaal zullen de resultaten in de offshore goed zijn dit jaar, maar er moeten geen nieuwe verrassingen komen.
De basis van de Groep is gezond, maar er is nog veel werk te doen voor de Groep.

Wij van de redactie hadden het fonds al op een verkopen gezet en bij ca. 33 terugkopen.
Maar gezien de vele onzekerheden die de Groep heeft, met o.a de afsplitsing, het verkrijgen van nieuwe orders en de toenemende concurrentie, die mindere kwaliteitsproducten levert dan de Groep, laten wij het terugkoop advies vallen.
Wij verwachten en langere termijn van orde op zaken stellen door de Groep.
Het management is uitstekend, maar die kunnen ook geen "ijzer" met handen breken. Het "tij" zit gewoon niet mee! De koers van EUR 38 is dan ook te hoog en wij gaan uit van een daling van een niveau in midden 20 euro.
Teveel onzekerheid laat zich straks vertalen door een lagere koers.
Er zijn fondsen die goedkoper zijn en meer zekerheid bieden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL