Vier winnaars van IFT Food Expo Innovation Awards

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/07/2015 09:17
Aseptia Technologies, Corbion, Ecolab en Parabel zijn alle vier benoemd tot winnaars van de IFT Food Expo Innovation Award. De winnaars werden uitgeroepen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de IFT (Institute of Food Technologists). De bijeenkomst vond dit jaar plaats in Chicago, van 11 tot 14 juli.

Een panel van negen juryleden uit industrie, academische wereld en regering koos de vier winnaars uit een lijst van 47 bedrijven.

Aseptia Technologies
Aseptia, uit Raleigh (North Carolina) won een Innovation Award voor de ‘Aseptiwave Modular Advanced Thermal Processing Systems’. Hierbij worden microgolven naast temperatuur gebruikt om hoog kwalitatieve aseptisch verpakte voedingsmiddelen en dranken te leveren.

Corbion
De jury eerde Corbion met een award voor zijn ‘Ultra Fresh Premium Advantage Enzyme Blend’, wat de houdbaarheid (7 of meer dagen) en versheid van brood verlengt. Ook heeft het een positief effect op de smaak van het brood. Ook kunnen hierdoor andere ingrediënten zoals toegevoegde suikers, glucose-fructosestroop en gist worden verminderd.

Ecolab
Ecolab, uit St. Paul (Minnesota) wist een prijs in de wacht te slepen met de ‘Drysan Duo Two-Step, No-Rinse Cleaner and Sanitizer’. Een hele mond vol voor een product speciaal ontwikkeld voor droge en weinig vochtige productieomgevingen. Door het gebruik van Drysan is er geen spoelwater meer nodig tussen schoonmaken en ontsmetten. Fabriekstesten lieten een reductie van 30% zien in de schoonmaaktijd. Uit dezelfde testen bleek ook dat de schoonmaakresultaten vergelijkbaar waren met conventionele methoden.

Parabel
Parabel, uit Melbourne (Florida, niet Australië) won een prijs voor zijn ‘Lentein Plant Protein’, wat verkregen is uit waterlinzen. Dit snel verteerbare eiwit heeft een aminozuurprofiel dat vergelijkbaar is met wei-eiwit en is rijker aan essentiële aminozuren en vertakte ketenaminozuren (BCAA-aminozuren) dan welk ander plantaardig eiwit. Dit product bevat 65 tot 70 procent plantaardig eiwit en omega-3-vetzuren, is rijk aan carotenoïden en antioxidanten. Het dispergeert gemakkelijk en heeft goede schuim-eigenschappen. Toepassingen omvatten: dranken, chips, crackers en repen.

Belangrijke criteria voor de juryleden waren de mate van innovatie, technische vooruitgang, voordeel voor voedselproducenten en -consumenten en het wetenschappelijk nut.

CHICAGO, ILLINOIS (VS), 21 juli 2015 - door Nathan Strik



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL