LogicaCMG Jaarlijkse Aandeelhoudersvergadering: Trading Update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/05/2005 08:34
Vooruitlopend op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die hedenmiddag in Londen wordt gehouden, publiceert LogicaCMG de volgende trading update:

De resultaten over 2005 zullen worden bekendgemaakt volgens IFRS (International Financial Reporting Standards). De vergelijkende cijfers over 2004, zowel over het hele jaar als halfjaar, zijn bekendgemaakt op 17 mei. De impact daarvan was grotendeels in lijn met de verwachtingen zoals uitgesproken bij de voorlopige jaarcijfers in maart.

Het aantal geboekte orders in het eerste kwartaal, was met een stijging van 37% ten opzichte van vorig jaar, erg sterk en momenteel zijn we in onderhandeling over diverse grote contracten. De uitstekende groei in orders weerspiegelt de grootte en schaal van de gefuseerde onderneming en van onze strategie waarbij we ons richten op oplossingen die toegevoegde waarde bieden. Samen met de afronding van de Edinfor transactie eind april, geeft dit goed inzicht in de omzet voor het eerste halfjaar en de toegenomen orderportefeuille.

De autonome omzetgroei, exclusief Edinfor, ligt naar verwachting binnen de bandbreedte van 4-5% voor het gehele jaar, waarbij de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk (VK) en Nederland goed presteren. Op vergelijkbare basis zullen de resultaten voor het jaar naar verwachting een significante verbetering laten zien ten opzichte van 2004. Dit zal met name in de tweede helft het geval zijn als de voordelen van de herstructurering in Frankrijk en Duitsland een verbetering in resultaten zouden moeten laten zien en de gewonnen contracten in het eerste kwartaal alsook Energias de Portugal (EDP) volledig op gang komen.

De activiteiten in het VK hebben in het eerste kwartaal een zeer goede instroom van orders te zien gegeven. De activiteiten laten blijvend sterke marges zien, maar kortere detacheringopdrachten waren onderhevig aan enige prijsdruk. Ook in Nederland, waar we wederom significante kansen hebben kunnen benutten, zijn we sterk gegroeid. Hoewel we nog steeds gebruik maken van een relatief groot aantal tijdelijke werknemers om aan de korte termijnvraag te kunnen voldoen, verwachten we dit in de loop van het jaar te kunnen verminderen door meer gebruik te maken van onze offshore middelen en nieuwe mensen die specifieke vaardigheden met zich meebrengen.

We blijven vooruitgang boeken met de verbetering van de operationele activiteiten in Duitsland en, terwijl de marktomstandigheden moeilijk blijven, verwachten we een significante verbetering ten opzichte van 2004 gedurende de loop van het jaar.

Onze Franse activiteiten presteren in lijn met de tweede helft van vorig jaar terwijl we verdere vooruitgang boeken met onze herstructureringen. Zoals in maart aangegeven zal de eerste helft van het huidige boekjaar ook de geschatte bijgaande kosten van GBP 2 miljoen met zich meebrengen op het operationele winstniveau. In het tweede halfjaar verwachten we de voordelen van deze acties te gaan zien.

We zijn verder gegaan met werving bij onze lagere kosten centra over de gehele wereld en ons ‘blended delivery model’ bewijst in toenemende mate aantrekkelijk te zijn voor klanten die hun kosten willen verlagen en hun risico willen beperken.

De activiteiten van Wireless Networks zijn tot op heden in lijn met onze verwachtingen van een meer stabiele omzetstroom, ondersteund door afgenomen operationele kosten en strikte controle van de ‘discretionaire’ uitgaven. Een goede orderinstroom in het eerste halfjaar versterkt ons vertrouwen dat de omzet voor het jaar als geheel licht beter zal zijn dan vorig jaar en dat als gevolg daarvan de winstgevendheid significant zal worden verbeterd.

Op Groepsniveau verwachten we daarom dat de winst in het eerste halfjaar in lijn zal zijn met onze verwachtingen; met een iets kleinere bijdrage van IT services, dat wordt gecompenseerd door een betere prestatie van Wireless networks.

Conform de normale gang van zaken zal de onderneming in juli een nieuwe trading update publiceren, voordat de gesloten periode zal worden ingegaan en voorafgaande aan de halfjaarcijfers, die op 31 augustus bekendgemaakt zullen worden.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL