Wolters Kluwer zag 2003 als overgangsjaar en hoe verder?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/04/2004 11:33
Voorzitter Raad van Bestuur Mevr. Nancy McKinstry zegt het volgende;
het doel van ons (Wolters Kluwer) is zeer duidelijk, het verhogen van de aandeelhouderswaarde door te zorgen voor een duurzame, rendabele groei bij Wolters Kluwer.
Om dit te bereiken, ligt de focus op de volgende 3 hoofdpunten:
- het investeren in de groei van vooraanstaande marktposities
- het terugbrangen van de kosten door invoeren van structurele verbeteringen
- het reorganiseren van de onderneming om groei te creeren.

De belangrijkste prioriteit voor Wolters Kluwer is het bereiken van een duurzame omzetgroei. Hoe denkt Wolters Kluwer dat te gaan doen?
Ten eerste, het investeren in de groei van vooraanstaande marktposities.
Wij zijn vandaag de dag de marktleiders in al onze divisies, en bezetten een eerste of tweede plaats in meer dan 80% van de markten waarop wij actief zijn.
Wij zullen echter moeten investeren om deze toonaangevende posities te beschermen en te versterken. Een deel van onze strategie is daarom om een extra EUR 200 te investeren en op die manier het totale investeringsniveau in producten en omzetgerelateerde activitieten in de komende 3 jaar te verhogen tot EUR 800 miljoen.
Bij de investeringen ligt de nadruk op het versterken van de band met onze klanten, het lveren van kant en klare oplossingen en het bevorderen van "online-diensten en -producten" (schreven wij al in ons dag advies vandaagredactie XEA.nl) om geintegreerde workflow tools te creeren.
Ook zal Wolters Kluwer streven naar overnames als onderdeel van hun groeiprogramma.
Het tweede deel van de strategie is het terugbrengen van de kosten door invoeren van structurele verbeteringen.
Het doel is de kosten de komende 3 jaar met EUR 240 miljoen terug te brengen, hetgeen jaarlijks een besparing van EUR 100 miljoen inhoudt.
Dat zijn:
- het ontwikkelen van "shared services" op gebied van financien, HR en specifieke technologiefunkties. Als onderdeel hiervan hebben we 2 shared services organisaties gevormd: 1 ter ondersteuning van Europa en 1 voor Noord-Amerika.
- het consolideren van het onroerend goed
- het zo rationeel mogelijk organiseren van back-office
- het standaardiseren en consolideren van technologieplatforms en het vergroten van het gebruik van IT outsourcing.
Hieruit volgt, hoe jammer ook, de inkrimping van het personeel van ca. 8% in de komende 3 jaar.
De derde stap is het reorganiseren van de onderneming om groei te creeren.
Begin 2004 hebben we de voormalige clusterstructuur vervangen door 5 divisies, die onze toonaangevende marktposities vertegenwoordigen. Deze divisies zijn: Health; Corporate & Financial Services; Tax, Accounting & Legal; Legal, Tax & Regulatory Europe en Eduction.
Dankzij deze nieuwe structuur kan een betere band met onze klanten worden gecreerd en kunnen tal van verbeteringen worden aangebracht in productontwikkeling, technologie, verkoop en marking.
Er mag geen twijfel over bestaan, dat het nu belangrijker is dan ooit, om te voorzien in de vraag van de klant naar innovatieve oplossingen. Ik (mevr McKinstry) ben er van overtuigd dat wij in deze oplossingen kunnen blijven voorzien, en tegelijkertijd onze reeds sterke posities en expertise kunnen blijven optimaliseren.
Als we terugkijken naar het 1e kwartaal van 2004, is een stevige basis van onze nieuwe strategie gelegd en zien we de tekenen van de positieve effecten.
We hebben het volste vertrouwen in onze marktposities en ons vermogen een winstgevende groei te creeren voor Wolters Kluwer.
Dus voor haar investerders en haar medewerkers, in een wat gereduceerd aantal, maar wel met meer zekerheid van behoudt van baan voor de toekomst.
Ondank verlies was er als teken van vertrouwen, toch een dividend van EUR 0,55 p.a., welk in contanten of in keuze kan worden opgenomen.

Wij van de redactie XEA.nl blijven bij houden, eerst eens kijken wat de uitkomsten zijn van de acties en als de "trein" echt rijdt opstappen!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL