Sanering moet Wolters Kluwer weer winst geven.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 09/03/2004 08:58
Er zal bij Wolters Kluwer een sanering komen, die de winstgevendheid moet verbeteren. Bestuursvoorzitter Mevr. N.McKinstry zal al haar bestuurskwaliteiten nodig hebben, want er is werk aan de winkel bij Wolters Kluwer. De omzet daalde met ca. 13% en ging van 3,97 naar 3,44 miljard en het nettoresultaat daalde van 382 naar -69 miljoen en de winst p.a. daalde van + 1,30 naar - 0,24.
Geen gemakkelijk jaar om te beginnen voor Mevr. McKinstry, maar zij zal er alles aan doen een beter resultaat voor de toekomst, te laten zien. Vorig jaar liet zij al weten, dat er ca. 1600 medewerkers naar een andere baan konden uitkijken. De economie vraagt een andere (harde) aanpak en de nieuwe producten brachten niet die verdiensten, die Wolters Kluwer ervan verwacht had. De abonnementen liepen anders en de concurrentie van het internet en haar branchegenoten, drukte duidelijk hun stempel op het resultaat in 2003. Ook is Wolters KLuwer sterk afhankelijk van de dollar, circa 50% van de omzet komt uit de dollar.
Wel hebben de uitgevers het voordeel van betaling vooruit (abonnementen) en dat geeft de mogelijkheid van overnames te doen, zonder direct een beroep te doen bij de financiele instellingen. Goedkoop geld dus en daar zal het bij Wolters Kluwer vandaan moeten komen, goedkoper werken en overnames doen.
Het jaar 2004, zal het jaar van de ommekeer moeten worden en het resultaat zal op break-even uit komen en misschien iets hoger (red.), als de economie wat meewerkt. Wij hebben Wolter Kluwer op houden staan en dat blijft nog even zo, als de turn-around er is, gaan wij naar kopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL