Jaarlijkse Aandeelhoudersvergadering TNT stelt dividend 2005 vast

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/04/2006 07:28
Per het tijdstip van de sluiting van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TNT N.V. (AvA) is de heer C.H. van Dalen, Chief Financial Officer, door de Raad van Commissarissen benoemd tot lid van de Raad van Bestuur.
De heren R.W.H. Stomberg en J.M.T. Cochrane herbenoemd tot leden van de Raad van Commissarissen.
De heer R. King uit Hong Kong benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen.
Verlaging van het geplaatste kapitaal door intrekking van 36.221.625 gewone aandelen.
De machtiging van de Raad van Bestuur tot het inkopen van aandelen tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal verlengd
De bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot het uitgeven van aandelen verlengd
Amsterdam, 20 April 2006 - TNT N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) het dividend over 2005 heeft vastgesteld op € 0,63 per gewoon aandeel, in aanmerking nemend dat reeds € 0,22 per gewoon aandeel is uitgekeerd als interimdividend. Er resteert dus een bedrag van € 0,41 per gewoon aandeel, waarvan de betaalbaarstelling als slotdividend per 28 april 2006 is vastgesteld.

Per het tijdstip van de sluiting van de AvA is de heer C.H. van Dalen, Chief Financial Officer, door de Raad van Commissarissen benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. De AvA heeft de heren R.W.H. Stomberg en J.M.T. Cochrane herbenoemd tot leden van de Raad van Commissarissen. De AvA heeft de heer R. King benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen. De heer King, een Amerikaan van Chinese oorsprong, is een zeer ervaren internationale zakenman met meer dan 30 jaar ervaring in Azië en de Verenigde Staten. Zijn kennis en expertise van Azië en met name China zullen van grote waarde zijn voor TNT.

De AvA heeft haar besloten tot verlaging van het geplaatste kapitaal door intrekking van 36.221.625 gewone aandelen (98,4% van de aangekondigde inkoop voor € 1,0 miljard die op 6 december 2005 van start is gegaan, de dag waarop TNT N.V. bekendmaakte voornemens te zijn kapitaal te retourneren aan de aandeelhouders door gewone aandelen in te kopen). Daarnaast is de Raad van Bestuur gemachtigd tot het inkopen van aandelen tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal. De AvA heeft ook de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot het uitgeven van aandelen verlengd tot 20 oktober 2007.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL