KPN levert internationale IP-netwerkoplossing aan Telefonia Bonairiano

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/07/2006 15:52
KPN levert een internationale IP-netwerkoplossing aan Telefonia Bonairiano (Telbo), het toonaangevende telecombedrijf op Bonaire, een van de eilanden van de Nederlandse Antillen. Als nieuwe strategische partner van Telbo biedt KPN het bedrijf internationale data- en spraakdiensten op basis van een volledig uitbesteed IP-netwerk. De overeenkomst omvat datadiensten via een aparte IP-verbinding van Bonaire naar het netwerkcentrum van KPN in New York en Voice over IP (VoIP)-diensten via dezelfde verbinding.

Telbo wilde zijn dienstenportfolio uitbreiden door te migreren van een traditionele aanbieder van vaste telefonie naar een all IP-aanbieder die zowel internettoegangsdiensten als Voice over IP (VoIP)-oplossingen levert aan consumenten en zakelijke klanten. Daarnaast wilde Telbo de afsluitkosten voor telefonie verlagen. Bij het selecteren van een carrier heeft Telbo veel nadruk gelegd op een partner voor de lange termijn, die zelf in staat is een betrouwbaar en flexibel internationaal dienstenpakket te leveren.

KPN heeft op basis van deze specifieke criteria Telbo een maatwerkoplossing aangeboden, die uitstekend aansloot op de eisen voor een gecombineerde oplossing voor IP- en VoIP-diensten. Het nieuwe dienstenmodel betekent voor Telbo een aanzienlijke reductie van de netwerkkosten, een uitbreiding van het internationale netwerk en meer flexibiliteit bij het, ook op korte termijn uitbreiden van breedbandcapaciteiten.

Carolien Nijhuis, directeur Internationale Netwerkdiensten bij KPN: "Ons voorstel heeft Telbo ervan overtuigd het bedrijf te runnen op basis van een nieuwe, innovatieve aanpak. We hebben een uitstekende relatie opgebouwd met Telbo en onze oplossing biedt het bedrijf unieke groeikansen. De eindgebruikers van Telbo hebben er ook baat bij doordat zij over extra diensten kunnen beschikken. Bovendien is deze samenwerking interessant voor andere aanbieders in de wereld die hun omzet uit nieuwe internationale markten willen vergroten.”

Over Telefonia Bonairiano
Telbo N.V. is een overheidsbedrijf dat in 1983 is opgericht als het lokale telecommunicatiebedrijf van Bonaire. Telbo is marktleider op Bonaire. Aanvankelijk leverde Telbo alleen lokale en internationale telefoniediensten, maar de laatste paar jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een aanbieder van een reeks aan diensten.
Kernactiviteiten van Telbo zijn IP- en datagerelateerde diensten voor alle marktsegmenten, vaste en draadloze verbindingen en GSM voor lokaal gebruik en roaming.
De infrastructuur bestaat uit kabel- en satellietverbindingen. Het hoofdkantoor van Telbo staat in Kralendijk en daarnaast heeft het bedrijf nog tien andere vestigingen op het eiland. Kijk voor meer informatie over Telbo op www.telbo.an.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL