KPN verwacht stabilisatie in 2014

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/04/2013 16:09
DEN HAAG (AFN) - KPN verwacht dat de financiële resultaten vanaf 2014 zullen stabiliseren. Dat zei topman Eelco Blok woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.
In Nederland zullen de prestaties richting 2014 stabiliseren, verwacht het bedrijf. In Duitsland rekent KPN dit jaar op groei in de dienstenomzet, met een lagere marge. ,,We zijn er nog niet, maar we gaan door met de in 2011 ingezette strategie van versterken, vereenvoudigen en groeien", zei Blok.

Financieel bestuurder Eric Hageman zei tijdens de vergadering dat het dividend pas in 2015 weer zal toenemen. KPN keert over 2012 geen slotdividend uit, zo werd onlangs bekend, en sneed fors in de dividendverwachting voor de komende jaren. Voor 2013 en 2014 rekent het telecombedrijf op een uitkering van 0,03 euro per aandeel.

Afwijzing
President-commissaris Jos Streppel verdedigde de afwijzing van het partiële bod, ter waarde van 8 euro per aandeel, dat het Mexicaanse América Móvil vorig jaar uitbracht. KPN zei toen dat dit bod het bedrijf substantieel onderwaardeerde. Inmiddels is het aandeel KPN echter minder dan 3 euro waard. ,,De toenmalige premie van 5,3 procent is naar alle bekende maatstaven laag. Bovendien waren we in onderhandeling over de verkoop van E-Plus, wat alleen niet is doorgegaan vanwege de situatie op de financiële markten."

Volgens Streppel heeft de raad van commissarissen een speciale (discretionaire) bevoegdheid gebruikt om de beloning van het bestuur van KPN over 2012 te verlagen. ,,We vonden dat het tot uitdrukking moest worden gebracht dat aandeelhouders flink hebben geleden."



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL