KPN verkoopt IS&P aan Spie Nederland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/03/2013 10:55
KPN heeft overeenstemming bereikt om de dochteronderneming Infrastructure Services & Projects (IS&P) te verkopen aan technisch dienstverlener Spie Nederland. Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt. De zeshonderd fte gaan naar Spie over. De ruim honderd miljoen euro omzet uit 2012 wordt in de boeken opgevoerd als onderdeel van KPN Zakelijke Markt.

IS&P richt zich op installatie, beheer en onderhoud van bedrade en draadloze communicatie-infrastructuren voor data en voice-connectiviteit en datacenters op locatie. Binnen Spie zal IS&P de basis gaan vormen van de nieuwe divisie Spie Integrated Connectivity Solutions (Spie-ICS). In deze divisie wordt ook het in september vorig jaar overgenomen Gebr. Van der Donk ondergebracht. IS&P kan zijn activiteiten binnen Spie-ICS verder ontwikkelen en blijft diensten aanbieden aan KPN-klanten. IS&P heeft vestigingen in Zoetermeer, Houten, Apeldoorn, Eindhoven, Rotterdam en Assen.

Preferred partner
De verkoop van IS&P past binnen de strategie van KPN om niet-kernactiviteiten te verkopen en samen te werken met een geselecteerd aantal preferred partners. Spie-ICS zal zijn status als preferred partner van KPN voor een periode van ten minste drie jaar behouden. KPN zal daarbij Spie-ICS opnemen in zijn totale pakketaanbod voor (digitale) werkplekconnectiviteit aan zakelijke klanten.

De overname moet nog door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) worden goedgekeurd. Ook moet nog KPN’s Ondernemingsraad worden geconsulteerd.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4692275/2379248/kpn-verkoopt-isp-aan-spie-nederland.html#ixzz2NyhnuWm9



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL