Shell cijfers stellen de beurs teleur, maar is dat zo?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/10/2003 10:48
De Shell Groep had goede cijfers, maar had bizondere lasten en daardoor waren de cijfers wat gematigder dan verwacht.
Maar laten wij wel zijn, het Shell aandeel is een van de peilers van een portefeuille. Vorig jaar werd er een totaal dividend van EUR 1,72 gegeven en nu is er weer een interimdividend van EUR 0,74 gegeven en als wij daar dan EUR 1 bij optellen, is dat EUR 1,74 voor het jaar 2003 en bij de huidige koers van EUR 38 en een klein beetje, zit je boven de 5% rendement en dat maak je niet op de spaarrekening.
Het geld op de spaarrekening zal door de geldontwaarding minder worden en als de economie verder hersteld en de chemie-poot draagt ook weer bij beter aan het resultaat toe en dat was in het 3e kwartaal zeer matig ca. $ 12 miljoen, dat kan de koers weer naar boven en dan zit je met je aankoopkoers van ca. EUR 38 "gebeiteld".
Een aandeel die tegen warm en kou kan en eigenlijk geen zorgen.
Voor de day-traders is dit natuurlijk geen aandeel, want die zien meer in aandelen met afwijkingen per dag van 5% en meer.
Wij zien dan ook geen aanleiding ons kopen te wijzigen en blijven het een aandeel voor elke basis portefeuille vinden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL