Herstel Investeringen Olie-industrie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/03/2001 08:24
Goed nieuws voor de ingenieurs- en adviesbureau's is de uitspraak van bestuursvoorzitter van Fugro Dhr. G.J. Kramer, dat in de 2e helft van 2000 de investeringen in de olie-industrie weer herstellen.

Bedrijven als: bijvoorbeeld Fugro, Arcadis, Grontmij, DHV, Witteveen en Oranjewoud zullen hiervan kunnen profiteren.
Andere uitspraken van Dhr. Kramer zijn; gezien de hoge olieprijs worden er eigenlijk nog te weinig nieuwe gas- en olievelden ontwikkeld. Hierdoor kan er een nieuw gevaar ontstaan en wel dat de vraag en aanbod van bijvoorbeeld gas vlak bij elkaar komen te liggen. De media heeft ons al laten weten wat er dan kan ontstaan; Californische toestanden af en toe geen verwarming en stroom!
Fugro profiteerde in de 2e helft van 2000 van extra vraag in de olie-branche en het gehele jaar van extra vraag naar onderzeese kabel. Zo sloot zij een contract af met Tycom voor onderzoek naar een glasvezelkabetnet op de zeebodem.
Voor de beleggers in deze sector zijn dit goede berichten en kunnen een ondersteuning van de koers zijn in deze dalende markt. Bij een herstel kan deze sector weleens extra gaan aantrekken!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL