Een goede zomer 2005 kan Heinekens koers doen stijgen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 02/02/2005 09:52
Een goede zomer 2005 kan de koers van het aandeel Heineken doen stijgen, na de dip richting 23 eind vorig jaar 2004. De huidige koers van Heineken doet ruim EUR 26 en als de verkopen aantrekken door een goede verkoop dit jaar (2004 was door het weer een slecht verkoopjaar voor Heineken), dan moet Heineken weer de beurslieveling van de beleggers worden. Van de "bierdrinkers" is Heineken dat al.
Ook wil Heineken haar prijzen in Europa wat gaan verhogen, na de invoering van de Euro hadden de Cafe-bazen dat al voor Heineken gedaan, dus moest Heineken zelf even in de wachtkamer.
In het verleden was ook al naar voorgekomen, dat het "drinken" in slechte tijden (lees mindere bestedingen) geen invloed had op de uitgaven voor drank.
Dus Heineken is minder kwestbaar voor bezuinigingen.
Ook zal heineken gaan inspelen op de vraag door jongeren, die willen "wat anders" dan bier en daar kan Heineken een nieuwe markt gaan aanboren. Ook zullen belegger uit andere bierfondsen; bijvoorbeeld Grolsch naar Heineken overstappen. Dat kan bij Grolsch haast 1 op 1 en de kans op een stijging van de koers bij Heineken richting EUR 30 zien wij eerder, dan dat Grolsch naar de EUR 30 gaat. Heineken (in de AEX) zal zeker een herstel laten zien ten opzichte van Grolsch (lokaal), de laatste geeft wel meer dividend uit een lagere winst.
Het is net waar de belegger voor kiest, een hoger dividend of een hogere kans op koerswinst.
Het is aan de Belegger!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL