Cijfers Heineken nader bekeken, en splitsing 4 oude, 5 nieuwe aandelen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/02/2004 09:32
Bierconcern Heineken heeft de winst in 2003 iets zien groeien en dat is eigenlijk met de mooie warme zomer 2003 in Europa een slecht teken.
De valuta's deden veel negatief werk en daar stond een boekwinst verkoop Quilmes van ca. EUR 71 miljoen tegenover. Voor dit jaar kan op dit soort compensatie, niet gerekend worden en dat is minder goed nieuws voor de aandeelhouders Heineken.
Wel houdt Heineken de traditie vol van splisting van het aandeel Heineken, en voor 4 oude aandelen krijgen de bezitters 5 nieuwe en dat was dan ook de reden dat het aandeel Heineken gisteren gevraagd was.
De omzet van Heineken steeg van ca, 8,5 in 2002 naar 9,3 miljard in 2003 en de nettowinst 795 naar 798 en de wpa van EUR 2,03 naar EUR 2,04
In de VS werd wel meer verkocht, maar de marges (door kosten o.a. reklame) werden kleine, dus minder winst. In de Oostmarkt wordt het merk Heineken steeds meer gevraagd en daar zal het vandaan moeten komen. In China gaat Heineken zelf brouwerijen neerzetten, om zo de kosten te drukken en misschien door de nieuwe werkgelegenheid, wat geldelijke compensatie van de (plaatselijke) Overheid.
Wij verwachten door de acties in Europa, tegen de stijgende Euro en soort tegenwicht valutarisico, dat zal dan in 2004 minder moeten zijn. De extra verkopen in Europa door het mooie weer, want de zomer zal vermoedelijk niet zo mooi zijn als 2003, dus mindere verkopen bier, zal weer voor negatiefs kunnen zorgen.
Ook wordt het bierverbruik minder en dat alles bijelkaar kan druk op het aandeel Heineken leggen.
Toch blijven wij het aandeel op een kopen houden op deze koers van ca. 33 - 34, al is de k/w 16/17 stevig. Na het dividend even bekijken wat de vooruitzichten voor dit jaar en later zijn, anders gedeeltelijk na de splitsing verkopen. Er zijn aandelen met betere vooruitzichten, lees onze aanbevelingen nog eens na!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL