Heineken N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders keurt overname FEMSA Cerveza goed

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/04/2010 05:33
Amsterdam, 22 april 2010 - Heineken N.V. maakte vandaag bekend dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) alle voorstellen op de agenda van de AVA heeft goedgekeurd. De belangrijkste besluiten zijn hieronder weergegeven.

Acquisitie van 100% van de bierdivisie van Fomento Económico Mexicano, S.A.B. de C.V. (FEMSA) via een volledig op aandelen gebaseerde transactie

De AVA heeft de op 11 januari 2010 aangekondigde acquisitie van de bierdivisie van FEMSA via een volledig op aandelen gebaseerde transactie goedgekeurd.

Heineken N.V. neemt alle gewone aandelen van Emprex Cerveza, S.A. de C.V. (FEMSA Cerveza) over, bestaande uit 100 procent van de bierdivisie van FEMSA in Mexico (met inbegrip van de exportactiviteiten naar de Verenigde Staten en andere landen) en de resterende 83 procent van de Braziliaanse bierdivisie van FEMSA die nog niet in handen van Heineken zijn.

Een gedetailleerde beschrijving van de acquisitie van FEMSA is te vinden in de aandeelhouderscirculaire, welke gepubliceerd is op de Heineken website www.heinekeninternational.com/agm.

Dividend
De AVA heeft het dividendvoorstel van € 0.65 voor het jaar 2009 goedgekeurd.
Aangezien op 2 september 2009 al een interim-dividend van € 0,25 is uitgekeerd, bedraagt het slotdividend € 0,40 per aandeel. Het slotdividend wordt op donderdag 29 april 2010 betaalbaar gesteld. Het aandeel Heineken N.V. noteert ex-dividend op maandag 26 april 2010.

Aanpassing van het remuneratiebeleid voor de Raad van Bestuur

De AVA heeft goedkeuring verleend aan de aanpassingen in het remuneratiebeleid voor de Raad van Bestuur per 1 januari 2010. Met de voorgestelde aanpassingen wordt beoogd het verband tussen beloning en prestaties verder te versterken en het succes van Heineken op de lange termijn effectiever te bevorderen.

De aanpassingen betreffen het Korte Termijn Incentive Plan (het wordt onder meer mogelijk om op jaarbasis specifieke financiële en operationele maatstaven vast te stellen) en het Lange Termijn Incentive Plan (onder meer wordt het relatieve totale aandeelhoudersrendement als maatstaf vervangen door fundamentele financiële prestatiemaatstaven).

Benoemingen van leden van de Raad van Commissarissen

De AVA heeft, onder voorbehoud van de afronding van de acquisitie van de bierdivisie van FEMSA, de heren J.A. Fernandez Carbajal en J.G. Astaburuaga Sanjines benoemd tot leden van de Raad van Commissarissen voor de maximum periode van 4 jaar.

Herbenoeming van leden van de Raad van Commissarissen

De AVA heeft de heren C.J.A. van Lede en J.M. de Jong en mevrouw A.M. Fentener van Vlissingen herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor de maximale periode van 4 jaar, met ingang van 22 april 2010.

De volledige besluitenlijst van de AVA van Heineken N.V. van 22 april 2010 is te vinden op de Heineken website www.heinekeninternational.com/agm.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL