Vooruitzichten van Elsevier voor de komende tijd.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/04/2005 09:44
Het jaarverslag van Elsevier kregen wij binnen en dat zien er goed uit.
Wij schreven het al in ons dagadvies (10/4), maar de Robeco groep heeft in 2004 ruim 3 miljoen stukken Elsevier opgenomen in haar poretefeuille.
Wat zijn de vooruitzichten bij Elsevier?
In de afgelopen 5 jaar heeft Elsevier enorme vooruitgang geboekt bij het verwezenlijke van haar groeistrategie: herorientatie van het bedrijf op de 4 kernactiviteiten, verbetering van de effectiviteit van management en organisatie, ontwikkeling van innovatie en aantoonbaar superieure producten, handhaving van hoge investeringsniveaus, nadruk op kostenbeheersing en uitbreiding van activiteiten via selective acquisities en allianties. Elseviers markten waren bepaald niet eenvoudig in die periode, aangezien de laatcyslische effecten van de economische neergang na de internethype, een negatief effect hadden op de investeringsbreidheid van het bedrijfleven en op de overheidsbutgetten. Hier is echter duidelijk sprake van een gunstige verandering en het bemoedigd herstel in Elseviers markten zal zich in 2005 verder doorzetten.
Elsevier bevindt zich in een uitstekende positie om te profiteren van de zich verbeterende marktomstandigheden, door de kwaliteit van haar productaanbod, haar consistente strategische focus en haar inverstering in groei-initiatieven. Sterke omzetgroei en stringente kostenbeheersing, in combinatie met toenemende rendementen en acquisities, moeten eraan bijdragen dat Reed Elsevier in 2005 en daarna, haar financile doelstellingen zal realiseren, te weten omzetgroei boven het marktgemiddelde en "dubbelcijferige" groei van het gewoon resultaat per aandeel bij constante wisselkoersen.
Dat ziet er dus belovend uit.
Op de AVA 28 april a.s. te Amsterdam zullen wij (red.XEA.nl) vragen stellen en daar zullen wij verslag van doen.
Elsevier geeft een dividend van EUR 0,33 en daarvan is reeds EUR 0,09 aan interimdividend gegeven,slotdividend van EUR 0,24 .



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL